DIE FREMDE

Dinsdag 26 april 2011

Poorterij 20.15 uur

Duur   119 minuten

 


Regie: Feo Aladag
Met: Sibel Kekilli, Derya Alabora, Settar Tanrioge

 

 

Feo Aladag kon in zijn regie debuut steunen op zijn hoofdrolspeelster, die doorbrak in Gegen die Wand. Ook nu gaat het weer om een Turken in Duitsland.

De jonge Turkse Umay woont in Istanbul en vindt haar huwelijk mislukt. Ze reist met haar zoontje Cem naar haar ouders in Berlijn. Haar vader vindt dat ze als alleenstaande moeder de familie te schande maakt. Het is echter vooral haar oudere broer die woedend zint op eerwraak. Als Cem bijna van Umay wordt afgepakt, vlucht ze met hem naar een blijf-van-mijn-lijf-huis. Haar ouders kunnen zich niet aan de druk van de Turkse omgeving onttrekken en veroordelen hun dochter.

DIE FREMDE is gefilmd in een ingetogen en sobere stijl. Het zijn niet alleen de emotionele confrontaties die indruk maken, maar vooral de stille momenten die de eenzaamheid van de hoofdpersonen onderstrepen. Kekilli is de rol op het lijf geschreven. Alle wanhoop, verdriet en vastberadenheid van de verstoten vrouw dekt ze toe met een kalme glimlach. Ze kreeg in Berlijn de prijs voor beste actrice.

 

 

De 64 bezoekers gaven "Die Fremde" gemiddeld 4.16.