EXIT THROUGH THE GIFT SHOP 

LET OP:  Maandag 17 januari 2011

Poorterij 20.15 uur

Duur   87 minuten

Regie:  Banksy
Montage: Tom Fulford, Chris King

 

 

 

Niemand kent de ware identiteit van de Britse “street artist” Banksy. Overal op de wereld heeft hij zijn werken op muren achtergelaten, zoals het meisje dat aan een tros ballonnen opstijgt op de muur bij Jeruzalem.

 

Banksy heeft een documentaire gemaakt over Thierry Guetta, of maakte Thierry Guetta een documentaire over Banksy? Of is Banksy Thierry Guetta? Is de film wel een documentaire? Het mag duidelijk zijn dat de filmmaker voor verwarring zorgt en de kijker in het ootje neemt.

Thierry Guetta is een manische amateurfilmer, die zijn hele leven vastlegt en in kontakt komt met straatkunstenaars. Uit honderden uren materiaal wil hij een film monteren, maar loopt hopeloos vast. Banksy neemt de klus van hem over en Guetta gaat straatkunst maken. Zijn eerste expositie in Los Angeles is een zo groot commercieel succes, dat hij zijn kunst gaat automatiseren.

 

Exit through the gift shop is boeiend, verwarrend, vernieuwend, dus niet te missen. Bovendien krijgen we een aardige inkijk in de wereld van de street artists.

 

 

De film "Exit through the Giftshop" werd door de slechts 27 bezoekers gewaardeerd met 3,81.