THE DOORS WHEN YOU’RE STRANGEl


Dinsdag 16 november 2010

Let op in Regardz hotel 18.30 en 20.15 uur

Duur:  87 minuten

Regie:Tom DiCillo

Met:   Jim Morrison, Ray Manzarek, Robby Krieger, John Densmore

 

Toen na een korte maar stormachtige carrière rockdichter en Doors-zanger Jim Morrison in 1971 in Parijs in een verzegelde kist werd begraven wilde niet iedereen geloven dat hij dood was. Sommigen meenden hem zelfs weer ergens gezien te hebben.Tom DiCillo speelt daarop in door de  film te laten beginnen met beelden uit een zo op het oog in de jaren zestig of zeventig geschoten roadmovie, waarin een sterk op Morrison lijkende hippie in een Mustang Cobra door de woestijn scheurt, terwijl op de autoradio nieuwsberichten over de dood van de legendarische zanger te horen zijn.

De Doors-fan Johnny Depp vertelt de documentaire fragmenten aan elkaar.Maar wat wij willen is nieuw archiefmateriaal zien en Jim Morrison weer zien en horen. In beide opzichten worden we niet teleurgesteld.

De dichter, filmstudent en zoon van een beroepsmilitair Jim Morrison ontwikkelde zich met zijn ietwat mysterieuze teksten en karakteristieke geluid tot de goeroe van de tegenbeweging. Het moet geweldig zijn geweest om die chaotische concerten mee te maken. De in strakke hagedissenbroek gestoken Morrison omgeven door politieagenten die er niets van snappen, terwijl de bandleden hun best doen om hun vaak onder invloed van van alles en nog wat verkerende zanger bij zinnen te houden. Dat conservatief Amerika intussen zijn kans afwachtte om hem wegens vermeend obsceen gedrag voor de rechter te slepen, was iets waar hij niet bij stilstond.  

(voorstelling 18.30 uur is zonder pauze!) Film in Cinema Zaltbommel!

 

 

de 58 bezoekers gaven "The Doors: when you're Strange" gemiddeld 4.27 (jammer van de mist buiten)