untiltomorrow

 

UNTIL TOMORROW
Dinsdag 27 februari 2024, 20:00 uur,
De Poorterij
Duur: 86 minuten (zonder pauze)
Regie: Ali Asgari
Met: Sadaf Asgari, Ghazal Shojaei, Amirreza Ranjbaran, Nahal Dashti
 
Fereshteh is een jonge moeder met een dochtertje van twee maanden. Haar buitenechtelijke kind is volgens de autoriteiten illegaal en volgens de gemeenschap een schande, en Fereshteh's ouders, die in een dorpje ver van Teheran wonen, weten dan ook niet dat het kind bestaat.
Als haar ouders onverwachts aankondigen dat ze ‘s avonds langskomen, brengt dit Fereshteh in een lastig parket. Samen met haar goede vriendin Atefeh gaat ze wanhopig op zoek naar een geschikte plek om haar baby tijdelijk onder te brengen, waarbij ze steeds radelozer Teheran doorkruist. Want in een repressieve, achterdochtige samenleving waar iedereen onder toezicht staat, vormt elke roep om hulp een gevaarlijk risico.
 
Het ijzersterke ‘Until Tomorow’ speelt zich in de loop van één avond, wat de beklemmende thriller kracht en scherpte geeft op weg naar een indrukwekkende apotheose. Regisseur Ali Asgari schetst een gedurfd, kritisch beeld van het dagelijkse leven voor Iraanse vrouwen. Hij wordt daarbij gesteund door het voortreffelijke acteerwerk en de opvallend fraaie en intieme cinematografie.

 

UNTIL TOMORROW WERD DOOR 78 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4

3