killersoftheflowermoon
KILLERS OF THE FLOWER MOON
Dinsdag 19 december 2023, 19:30 uur
De Poorterij
Duur: 206 minuten (pauze)
Regie: Martin Scorsese
Met: Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Jesse Plemons
 
Nadat er aan het eind van de jaren 1910 olie is ontdekt op het land waar ze naartoe zijn verdreven, wordt de Inheems-Amerikaanse Osage-stam schatrijk. Om een graantje van hun rijkdom mee te pikken cirkelen hordes witte gelukszoekers als hongerige wolven om de Osage-gemeenschap heen.
 
William Hale lijkt boven dit alles te staan en geniet hoog aanzien binnen de gemeenschap, maar ook hij wil munt slaan uit zijn langdurige 'vriendschap' met de Osage. Hij manipuleert zijn neef Ernest om te trouwen met Mollie, een Osage-vrouw. Een huwelijk garandeert immers aanspraak op het oliefortuin, zeker als de familieleden van Mollie één voor één om het leven komen. 
 
Regisseur Martin Scorsese verfilmt een non-fictie boek dat aan de hand van de Osage-moorden verteld over de vorming van de Amerikaanse veiligheidsdienst F.B.I., maar verschuift het perspectief naar de liefdesgeschiedenis tussen Ernest en Mollie.
 
Adembenemend en bedachtzaam benut de inmiddels 81-jarige meesterregisseur iedere beschikbare minuut om een huiveringwekkend en ontroerend verhaal te vertellen over racisme, onrecht, hebzucht en moreel bederf.

 

KILLERS OF THE FLOWER MOON WERD DOOR 123 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,23

-