anatomyofafall
ANATOMY OF A FALL
Dinsdag 5 december 2023 20.00 uur
Duur: 152 min
Regie: Justine Triet
Met: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz, Milo Machado-Graner, Samuel Theis
 
Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleedt.
 
Triets anatomische les over het ontrafelen van een verhouding is een meesterlijk gedetailleerd tafereel. Tegenover elk redelijk punt van de verdediging zet Triet een redelijk punt van de tegenpartij. Zodra je denkt een feit te pakken te hebben, brengt een observatie je aan het twijfelen. Het gaat regisseur Triet nadrukkelijk niet alleen om de schuldvraag. Het gaat ook om de vraag: hoe lang blijft een relatie in evenwicht, voordat er iemand valt?
 
De hele cast (inclusief de blindengeleidehond) is voortreffelijk, maar hoofdrolspeler Sandra Hüller heerst over elke afzonderlijke scène van deze film, die in Cannes werd bekroond met de Gouden Palm. Anatomy of a Fall leent zich voor een avondvullende discussie over de vele mogelijke interpretaties.

 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

4