anatomyoftime
ANATOMY OF TIME
Dinsdag 31 oktober 2023, 20:00 uur
De PoorterijDuur: 118 min.
Regie: Jakrawal Nilthamrong
Met: Sorabodee Changsiri, Prapamonton Eiamchan, Thaveeratana Leelanuja
 

Maem, een vrouw van middelbare leeftijd, verzorgt haar aan bed gekluisterde echtgenoot, een in ongenade gevallen voormalige generaal die beschuldigd wordt van wreedheden tijdens de communistische opstand die eind jaren ’60 in Thailand begon.
 
Dat is ook de periode waarin Maen haar jeugd doorbrengt op het Thaise platteland, waar ze opgroeit bij haar filosofische vader, een klokkenmaker, en het hof wordt gemaakt door twee zeer verschillende jonge mannen: de een zachtaardige riksjarijder die betrokken is bij communistische opstandelingen, de ander een ambitieuze legerleider met wie ze uiteindelijk trouwt.
 
Met prachtige beelden en een vloeiende, elliptische montage hanteert regisseur Jakrawal Nilthamron een ongehaaste, non-lineaire aanpak. Langzaam, mysterieus en met boeddhistische bezinning werpt de film niet alleen licht op het politieke verleden van Thailand, maar verschaft hij ook filosofisch reflecties over religie, moraal, natuur, geheugen en tijd.
 
‘Anatomy of time’ is een gevoelige duiding van een generatie die langzaam verdwijnt. Een meeslepend verhaal van een vrouw, maar ook dat van het tragische dictatoriale verleden van een land en haar bevolking.

 

ANATOMY OF TIME WERD DOOR 76 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 2,8

3,5