QUAND TU SERAS GRAND
Dinsdag 24 oktober 2023, 20:00 uur
De Poorterij
Duur: 100 min. (pauze)
Regie: Andréa Bescond en Eric Métayer
Met: Vincent Macaigne, Aïssa Maïga, Christian Sinniger, Evelyne Istria, Kristen Billon

In een Frans verzorgingstehuis draait het personeel dubbele diensten omdat er te weinig mankracht en budget is om de bewoners hun benodigde zorg te geven. Na afloop van een verhitte discussie hierover heeft de directeur nog een vervelend nieuwtje: vanwege een lekkage in hun kantine kunnen de kinderen van een nabijgelegen school nergens terecht, en moeten de scholieren hun lunch voorlopig nuttigen in de eetzaal van het tehuis.
 
Verpleegkundige Yannick, die zich doorgaans met een aanstekelijk humeur en de nodige humor over de ouderen ontfermt, is faliekant tegen en uit zijn ongenoegen zonder omwegen. Ook tegen Aude, de ambitieuze scholierenbegeleidster, wat de situatie niet eenvoudiger maakt. De komst van de kinderen zet kortom alles op z’n kop, maar brengt ook wat hoognodig leven in de brouwerij.
 
Regisseurs Andréa Bescond en Eric Métayer, die eerder met “Les chatouilles” een huiveringwekkend misbruikdrama maakten, tonen ditmaal hun frivolere kant. Het charmante “Quand tu seras grand” is een komische en levenslustige film met het hart op de juiste plek.

 

QUAND TU SERAS GRAND WERD DOOR   BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 

2