oppenheimer
OPPENHEIMER
Dinsdag 17 oktober 2023, 20:00 uur
Duur: 180 min. 
Regie: Christopher Nolan
Met: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie
 

‘Oppenheimer’ vertelt over het leven van J. Robert Oppenheimer, de briljante natuurkundige die tijdens de Tweede Wereldoorlog een centrale rol speelde bij de ontwikkeling van de atoombom. De film geeft op indrukwekkende wijze inzicht in Oppenheimers wetenschappelijke genie, zijn morele dilemma's en de diepgaande invloed van zijn werk op de loop van de geschiedenis.

Regisseur Christopher Nolan maakt van zijn eerste biopic een film vol historisch detail, een karakterdrama dat op meeslepende wijze vertelt over de intellectuele vurigheid en getroebleerde geest van de Amerikaanse natuurkundige die onder extreme druk probeert een atoombom te ontwikkelen, voordat Nazi-Duitsland dat doet. Maar ook over hoe Oppenheimer na Hiroshima en Nagasaki waarschuwde voor het gevaar van een atoomwapenwedloop. En hoe hij daarom tijdens de anticommunistische heksenjacht van McCarthy staatsgevaarlijk werd verklaard.

‘Oppenheimer’ is een cinematografische tour de force en biedt een aangrijpende verkenning van wetenschap, ethiek en de menselijke geschiedenis. Met zijn meeslepende verhaal, uitmuntende vertolkingen en aandacht voor historische details is de film een tot nadenken stemmend en emotioneel resonerend portret van een cruciale periode in de wereldgeschiedenis.

 

OPPENHEIMER WERD DOOR 166 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,4

4