NoDogsOrItaliansAllowed
No Dogs Or Italians Allowed
Dinsdag 5 september 2023  20:00 uur
Duur: 70 min. 
Regie: Alain Ughetto
Met: De stem van Ariane Ascaride

 

Deze stop-motion animatie film vertelt de familie geschiedenis van de Franse regisseur, van Italiaanse komaf, Alain Ughetto.

De voorouders van Ughetto woonden in de bergen van Piëmont in het piepkleine dorpje Ugheterra. Daar hadden ze te maken met armoede en honger, dat hen dreef tot het aannemen van elk werk waar maar wat mee te verdienen was. Ze werden ‘gastarbeiders’ die de wegen in Zwitserland en Frankrijk aanlegden. Ze werden soldaten en dat alles om als familie te kunnen overleven.

Ughetto’s bijzondere animatiekunst zit tussen ambachtelijk vakmanschap en huisvlijt in. Soms zien we de maker in beeld als hij een poppenfiguur een houweel aanreikt of suikerklontjes gebruikt als bakstenen én broccoli voor de bomen. De stop-animatie techniek is zeer arbeidsintensief en tijdrovend, Ughetto heeft meer dan 10 jaar aan deze film gewerkt.

‘No Dogs or Italians allowed’ is een prachtige vertelling over de weerbaarheid en gelatenheid om het leven te nemen zoals het komt en er alles aan te willen doen om een beter leven te krijgen. De film werd bekroond als ‘European Animated Feature Film 2022’

 

No Dogs Or Italians Allowed WERD DOOR 81 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,33

-