alicedarling
ALICE, DARLING
Dinsdag 20 JUNI 2023  20:00 uur
De Poorterij
Duur: 89 min
Regie: Mary Nighy
Met Anna Kendrick, Wunmi Mosaku, Charlie Carrick

In deze spannende thriller wordt Alice tot het uiterste gedreven door haar vriend Simon, die haar emotioneel mishandeld. Op vakantie met twee goede vriendinnen herontdekt Alice de essentie van zichzelf en krijgt ze het broodnodige perspectief. Langzaam begint ze zich te ontdoen van de strakke ketenen die haar aan Simon binden. Maar zijn wraak is net zo onvermijdelijk als verpletterend - en stelt Alice's kracht, haar moed en de banden van haar diepgewortelde vriendschappen op de proef.

Verward en gekweld speelt Kendrick het personage als een dier gevangen in een kooi, berustend in zijn lot. Alice wordt zo in beslag genomen door haar relatie en de behoefte om het Simon naar de zin te maken, dat ze in een neerwaartse spiraal terechtkomt, vol voelbare angst.

Regisseur Mary Nighy legt de focus op Alice’ relatie met haar vriendinnen, en weet op indrukwekkend overtuigende wijze de vriendschap en dynamiek tussen de vrouwen weer te geven. ‘Alice, Darling’ is niet alleen een meeslepende thriller over emotionele mishandeling, maar is ook een intrigerend, empathisch drama over de kracht en steun die een goede vriendschap kan bieden.

 

ALICE, DARLING WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,70

3