lastdance
LAST DANCE
Dinsdag 27 JUNI 2023  20:00 uur
De Poorterij
Duur: 84 min. 
Regie: Delphine Lehericey
Met: François Berléand, Kacey Mottet Klein, La Ribot

 De 75-jarige Germain en zijn vrouw staan midden in het leven en genieten van hun pensioen, totdat zij plotseling komt te overlijden. Meteen schiet zijn familie Germain te hulp en dringen ze zichzelf op om voor hem te zorgen. Telefoontjes en bezoekjes, en maaltijden brengen volgens een strikt bezoekschema: zijn leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld.  Maar hij heeft andere prioriteiten, want hij had zijn vrouw ooit iets beloofd. Zonder dat iemand het weet doet hij mee aan een dansvoorstelling van de excentrieke, moderne choreograaf La Ribot. Al dansend leert hij te rouwen, maar daar durft hij zijn familie niets over te zeggen.

Delphine Lehericey regisseert haar komische, innemende script met veel vertrouwen en bekwaamheidd en de vertolkingen zijn stuk voor stuk overtuigend. Er valt ook heel wat te lachen in dit hoopgevende verhaal over een man die resoluut weigert te rouwen in de conventionele zin van het woord.

‘Last Dance’ is een feelgood film met veel hart en échte choreografie van gerenommeerde choreograaf La Ribot, en won de publieksprijs op het filmfestival van Locarno.

 

THE LAST DANCE WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,46

-