whale
THE WHALE
Dinsdag 9 MEI 2023  20:00 uur
De Poorterij
Duur: 117 min 
Regie: Darren Aronofsky
met: Brandon Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins
 

The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter.

The Whale is geschreven door Samuel Hunter, die er in 2012 er een toneelstuk van maakte. Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky schetst in zijn film een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online, waarbij zijn studenten hem niet te zien krijgen. Hij heeft namelijk ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.

The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert

 

THE WHALE WERD DOOR 106 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,21