everything
EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE
Dinsdag 2 MEI 2023  20:00 uur
Duur: 140 min 
Regie: Daniel Kwan en Daniel Scheinert
Met: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

Evelyn, een eenvoudige wasserettehoudster, komt om in onbetaalde rekeningen terwijl ze brieven van de fiscus over haar achterstallige belastingen moet afweren. Tot overmaat van ramp heeft haar echtgenoot Waymond besloten dat hij wil scheiden en is haar dochter Joy ten einde raad omdat haar ouders haar niet willen accepteren zoals ze is.
Nadat Evelyn door de belastinginspecteur naar haar kantoor wordt geroepen, belandt ze daar midden in een avontuur dat haar in het centrum van het multiversum zelf plaatst. En hoewel iedere versie van haar op een of andere manier succesvoller is geworden dan zijzelf, is deze wasserette-Evelyn de enige die de wereld kan redden.

Het duizelingwekkende ‘Everything Everywhere All at Once’ heeft eigenschappen van een typische superheldenfilm, maar is veel origineler en ambitieuzer. Kwan en Scheinert maken met een klein budget een hilarische, buitenissige film, en strooien lustig met stevige filosofische ideeën en maatschappijkritiek. Een heerlijk dwaas en volkomen absurde parabel, prachtig van begin tot eind.

De film won 7 Oscars en werd verkozen tot VPRO Cinema’s beste film van 2022

 

EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE WERD DOOR 85 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,3

2,5