de Acht Bergen
 
DE ACHT BERGEN
Dinsdag 11 APRIL 2023  20:00 uur
De Poorterij
Duur: 147 minuten
Regie: Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch
Met: Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lieti, Elisabetta Mazzullo
 

Bruno woont in een bergdorp in de Alpen, Pietro is een stadskind uit Turijn.  Ze ontmoeten elkaar wanneer Pietro’s ouders een huisje huren in de bergen. Hun aanvankelijke fascinatie voor elkaars stedelijke en landelijke achtergrond verdiept zich in een vriendschap die verder reikt dan deze zomervakantie.

Terwijl Pietro in de loop der jaren Bruno herhaaldelijk bezoekt, worden de twee elkaars ankers in het leven, vastgeklonken in de majestueuze bergen die de één kent als thuis, en de ander als toevlucht. Een verschil dat zowel de band als de wrijving tussen hen bepaalt, aangezien Pietro's wereld als rusteloze volwassene groter wordt, en Bruno zich vasthoudt aan alles wat vertrouwd is. Toch begrijpen ze elkaar met een stilzwijgende innigheid die het beide mannen anders in hun leven ontbreekt.

De Acht Bergen is Van Groeningen en Vandermeersch’ liefdevolle bewerking van Paolo Cognetti's gelijknamige roman, een in adembenemende beelden verfilmde liefdesverklaring aan broederschap en een innemend verhaal over zelfontdekking, veerkracht en vriendschap die vaster is dan welke rots ook.

 

DE ACHT BERGEN WERD DOOR 163 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,27

4