bansheesofinisherin1
THE BANSHEES OF INISHERIN
Dinsdag 25 APRIL 2023  20:00 uur
De Poorterij
Duur: 114 minuten (met pauze)
Regie: Martin McDonagh
Met: Colin Farell, Brendan Gleeson, Kerry Condon
 

Op een afgelegen eiland voor de westkust van Ierland wonen de levenslange vrienden Pádraic en Colm, die in een impasse raken wanneer Colm volkomen onverwacht een einde maakt aan hun vriendschap. De verbijsterde Pádraic probeert de relatie te herstellen, maar zijn herhaalde pogingen versterken alleen maar de vastberadenheid van zijn vroegere vriend. Wanneer Colm een wanhopig ultimatum stelt, escaleren de gebeurtenissen met schokkende gevolgen.

Regisseur Martin McDonagh (In Bruges, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) verfilmd op fantastische wijze de psychologische oorlog tussen de mannen: gelaagd, scherpzinnig, eenvoudig en onbegrijpelijk dwaas.
McDonagh plaatst de film rond 1923, terwijl op het Ierse vasteland de echte oorlog woedt. Zo absurd plotseling, zinloos en tragisch als de impasse tussen Pádraic en Colm is, zo is ook de nutteloze, eindeloze broederstrijd in Ierland.

Jaren geleden bleek al in McDonagh’s In Bruges dat de twee hoofdrolspelers een perfect acteurs duo vormen: Farrell's kwetsbaarheid is innemend, Gleeson's venijnigheid schokt. Het diep ontroerende, warm humoristische The Banshees of Inisherin is een absoluut prachtwerk en werd voor 9 Oscars genomineerd,
waaronder Beste Film, Beste Acteur en Beste Regie.

 

THE BANSHEES OF INISHERIN WERD DOOR 131 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,05

-