presque
 
 PRESQUE
Dinsdag 4 APRIL 2023  20:00 uur
Duur: 92 minuten
Regie: Bernard Campan, Alexandre Jollien.
Met: Bernard Campan, Alexandre Jollien, Julie-Anne Roth, Tiphaine Daviot
 

De lichamelijk gehandicapte levensgenieter Igor bezorgt boodschappen met zijn fiets. Hij bestudeerd filosofische literatuur en leidt een tevreden leven, hoewel hij wel wat meer vrienden zou willen hebben. De introverte Louis is een uitgebluste begrafenisondernemer die door zijn drukke werk de mooie dingen van het leven uit het oog is verloren. De twee ontmoeten elkaar door een ongelukkig toeval en beginnen in een opwelling aan een roadtrip in Louis’ lijkwagen, waarbij ze zich realiseren dat ze niet zo verschillend zijn als ze in eerste instantie dachten.

Regisseurs Alexandre Jollien en Bernard Campan spelen de hoofdrollen in hun zelfgeschreven film. Alexandre, die Igor speelt, weet uit de eerste hand welke problemen en vooroordelen een handicap met zich meebrengt. Aangezien hij ook een spraakmakend filosoof is, heeft hij bovendien een scherp begrip van ‘de dingen des levens’. Hij en Bernard, die Louis speelt, zijn ook in het echte leven oude vrienden en weten goed hoe je ondanks alles een vriendschap voor het leven smeedt.

De term ‘feelgood movie’ is hier absoluut op zijn plaats: Presque is een aangenaam bescheiden komedie vol levensvreugde.

 

PRESQUES WERD DOOR 101 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,69

2,5