lescinquediables
 
LES CINQ DIABLES
Dinsdag 28 maart 2023  20:00 uur
De Poorterij
Regie: Léa Mysius
Met: Adèle Exarchopoulos, Sally Dramé, Swala Emati, Moustapha Mbengue, Daphné Patakia
 

Vicky heeft een buitengewoon reukvermogen. Ze herkent elke geur en kan ze ook reproduceren. Op haar slaapkamer bewaart ze potjes vol geuren van de mensen en dingen die ze tegenkomt. Ruikt ze aan een potje, dan verdwijnt ze soms in een herinnering van de persoon aan wie de geurcocktail toebehoort.
Als op een dag de verloren zus van haar vader plotseling weer opduikt, is haar geur zo krachtig is dat hij Vicky meevoert naar herinneringen die licht werpen op de geheimen van haar dorp, haar ouders en haar eigen bestaan..


Fantaseert Vicky of bestaat de duistere wereld vol geheimen waar we in afdalen echt? Les Cinq Diables is een magisch-realistisch sprookje over een intens, kwetsbaar klein meisje dat haar onbehagen over het wankele huwelijk van haar ouders omzet in een magische kracht die ze niet helemaal onder controle heeft. De eigenzinnige film onderzoekt de grenzen van vergiffenis en de lange schaduw van het verleden. Maar het is bovenal een aangrijpend verhaal over de band tussen moeder en dochter.

 

LES CINQ DIABLES WERD DOOR 53 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,18

2,5