triangle of Sadness
 
TRIANGLE OF SADNESS
Dinsdag 7 februari 2023  20:00 uur
De Poorterij
Duur: 147 minuten (met pauze)

Regisseur: Ruben Östlund

Carl en zijn vriendin Yaya, allebei model in de kleding'scene', nemen deel aan een cruise. Op het schip bevindt zich de verwende upperclass, die met grillige eisen komt, waaraan het personeel krampachtig probeert te voldoen.
Tijdens het kapiteinsdiner heerst er een storm, de gasten worden zeeziek, de dronken kapitein (Woody Harrelson) bralt over de intercom; een scene die de regisseur tot ver over de top, bijna slapstick, laat eindigen in een schipbreuk, waarbij slechts een handjevol gasten overleven. De Aziatische toiletjuffrouw is de enige die vissen kan vangen en draait de rollen om; geld is niets meer waard, weten hoe te overleven wel.

Zo wordt de upperclass de underclass. En ook de relatie van Yaya en Carl wordt danig op de proef gesteld. Onder het oppervlak van kotsgrappen en satire over de rijksten der aarde, verstopte Ruben Östlund in zijn Gouden Palm-winnaar Triangle of Sadness een allegorie op de opkomst en ondergang van de westerse beschaving. In een interview geeft Östlund aan hoe de diverse personages symbool staan voor diverse naties en hun rol in de wereld.

 

TRIANGLE OF SADNESS  WERD DOOR 131 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,81