elhoub
EL HOUB
Dinsdag 22 november 22  20:00 uur
Duur: 102 minuten (met pauze)
Regie: Shariff Nasr
Met: Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar, Lubna Azabal, Slimane Dazi
 

De tragikomische film El Houb neemt ons mee in de gestreste en geplaagde geest van Karim, een succesvolle Marokkaans-Nederlandse zakenman, die door zijn vader is betrapt met een andere man. Hij haast zich daarop direct naar het ouderlijk huis om daar met zijn ouders in gesprek te gaan. Maar hoe doe je dat in een gezin dat gevoelige onderwerpen uit de weg gaat? Waarin een zwijgcultuur heerst? 

In de moeilijke dagen die volgen haalt Karim jeugdherinneringen op, worstelt hij met de leugens binnen zijn liefdesrelaties, en voert hij de lang uitgestelde strijd om de conservatieve houding van zijn familie te overwinnen. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?

Debuterend regisseur Shariff Nasr stipt veel pittige thema’s aan, zoals homofobie, conformisme, ontkenning en rollenpatronen. Desondanks is El Houb doorspekt met humor, en maakt de film een verfrissende indruk met zijn gedegen cast en oprechte, vrijmoedige aanpak van het precaire thema.

 

62 bezoekers waarderen EL HOUB met een 4,1

4