alcarras
ALCARRAS
Dinsdag 11 oktober 22  20:00 uur
Duur: 119 minuten
regie: Carla Simón
met: Jordi Pujol Dolcet, Xènia Roset, Albert Bosch 

Al generaties lang plukt de boerenfamilie Solé elke zomer perziken uit hun boomgaard in Alcarràs, een klein dorp in Spanje. Maar de oogst van dit jaar zou wel eens de laatste kunnen zijn, want ze worden gedwongen te vertrekken. In nieuwe plannen voor het land moeten de perzikbomen plaatsmaken voor lucratievere zonnepanelen, wat een breuk veroorzaakt binnen de grote, hechte familie. Voor het eerst gaan ze een onzekere toekomst tegemoet en dreigen ze meer te verliezen dan alleen hun huis.

Mooie, ongedwongen Tsjechoviaanse tonen sieren de zacht geobserveerde momentopname van een zomer van onstuitbare veranderingen en hevige onrust. In het aangrijpende ensemblestuk Alcarràs verlaat Carla Simón de delicate jeugdherinneringen die de basis vormden voor haar debuutfilm, Summer 1993, en breidt ze haar werkterrein uit met een veel uitgebreider fictief familieportret, zonder haar persoonlijke betrokkenheid te verliezen.

Alcarràs is een karaktervolle, tedere familietragedie over hoe commerciële- en maatschappelijke belangen de diepgewortelde band tussen families en hun land verstoord. Actueel, intiem realisme in een kleurrijke vertelling die schittert in gevoelige observaties.

 

79 bezoekers

3,5