madres-paralelas.jpg
MADRES PARALELAS
Dinsdag 21 juni 22
Duur: 120 minuten (met pauze)
Regie: Pedro Almodóvar
Met: Penélope Cruz, Milena Smit, Rossy de Palma, Israel Elejalde
 

Janis, die op het punt staat 40 te worden, raakt zwanger van een flirt. Ze bevalt toevallig op dezelfde dag als een andere alleenstaande moeder, de 17-jarige Ana, haar kamergenote in het ziekenhuis. Janis heeft nergens spijt van en is dolgelukkig. Ana echter is bang, berouwvol en getraumatiseerd. Janis probeert haar een hart onder de riem te steken. De uren die ze samen doorbrengen scheppen een hechte band tussen de twee, die hun leven op beslissende wijze verbind - en verandert.

Pedro Almodóvar en Penelope Cruz versterken hun magische band met ‘Madres paralelas’, hun zevende film samen in 25 jaar. De Spaanse regisseur weet precies hoe hij alle facetten uit zijn charismatische muze moet halen, en op haar beurt laat de veteraan-ster zijn verhaal zowel intens als solide aanvoelen.
Deze keer vertellen ze een verhaal dat tegelijkertijd persoonlijk en politiek is. Een intiem verhaal van twee vrouwen en hun vervlochten levens. Maar het gaat ook over de roerige geschiedenis van Spanje, en de manier waarop sterke vrouwen generaties lang verbonden zijn door het verleden.

 

64 bezoekers

4