thepowerofthedog.jpg
THE POWER OF THE DOG
Dinsdag 10 mei 22
Poorterij: 20:00 uur  
Duur: 126 minuten (met pauze)
Regie: Jane Campion
Met: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee
 
Het jaar is 1925. De Burbank broers zijn rijke ranchers in Montana. Phil is charismatisch maar wreed. George is stijf en zachtaardig en wordt door Phil getreiterd. Die machtsverhouding komt in gevaar als George aankondigt Rose, een weduwe uit een nabijgelegen stadje, zijn huwelijksaanzoek heeft aanvaard en met haar tienerzoon Peter bij hen intrekt.
Phil begint een psychologische oorlog tegen Rose: hij is altijd in haar gezichtsveld aanwezig en fluit een deuntje dat ze niet langer kan uitstaan. Zijn pesterijen jegens Peter zijn openlijker, maar dan lijkt het erop dat Phil hem zijn hoede neemt. Is dit gebaar een kentering, of wordt Peter een pion in Phils meedogenloze strijd tegen Rose?
Jane Campion is een filmmaker wiens werk draait om sterke vrouwen die de patriarchale orde afwijzen. In ‘The Power of the Dog’ draait het echter om wat men tegenwoordig ‘giftige mannelijkheid’ noemt. Het levert een gedetailleerde en emotioneel gelaagde western op, die prachtig is gefilmd. ‘The Power of the Dog’ is in alle opzichten zeer geslaagd, en goed voor Campions’s eerste Oscar sinds ‘The Piano’.

66 bezoekers

4,5