licorice-pizza.jpg
LICORICE PIZZA
Dinsdag 12 april 22
Duur: 134 minuten (met pauze)
Regie: Paul Thomas Anderson
Met: Alana Haim, Cooper Hoffman, Bradley Cooper, Sean Penn, Tom Waits
 
 
Gary Valentine is een 15-jarige kindacteur die een beetje te oud en te onhandig is geworden om nog rollen te krijgen. Bij het nemen van de schoolfoto’s ontmoet hij Alana, die met tegenzin werkzaam is als assistente van de schoolfotograaf. Gary laat er geen gras over groeien en maakt doorzichtige maar vermakelijke avances om met de 10 jaar oudere Anna uit te gaan.
 
Het is het begin van een langdurige vriendschap die doordrenkt is met hun beider onzekerheden, en met een verliefdheid die met wisselende intensiteit tussen hen heen en weer lijkt te vlinderen. Uiteindelijk besluiten ze samen zaken te gaan doen in de Californische goudkoorts van de jaren ‘70: de handel in waterbedden.
 
Met zijn nieuwste, voor een Oscar genomineerde film keert meesterverteller Paul Thomas Anderson terug naar zijn geboorteplek, San Fernando Valley, en naar de losse stijl van zijn eerdere films als Magnolia, Boogie Nights, en Punch-Drunk Love. Het anekdotisch gestructureerde ‘Licorice Pizza’ is een nostalgische en droogkomische vertelling over jonge liefde: onzeker, dromerig, bitterzoet en bruisend.

(63 bezoekers)

 3,5