tragedieofmacbeth.jpg
THE TRAGEDY OF MACBETH
Dinsdag 5 april 22
Duur: 105 minuten
Regie: Joel Coen
Met: Denzel Washington, Frances McDormand, Corey Hawkins
 
 
Drie heksen voorspellen de dappere Macbeth dat hij op een dag koning van Schotland zal worden.
Aangespoord door ambitie en door Lady Macbeth, vermoordt Macbeth de koning en neemt hij plaats op de troon. Gevoelens van schuld en paranoia dwingen hem om zich met ijzeren hand te beschermen tegen vijandschap en verdenking. De bloedbaden die daaruit voortvloeien voeren Macbeth naar het rijk van tirannieke waanzin.
De tekstvaste, beklemmende Shakespeareverfilming ‘The Tragedy of Macbeth’ is een rauw spookverhaal, betoverend gemaakt door overweldigende stilistische decors en meesterlijke monochrome beelden, die doen denken aan de het Duits expressionisme en de clair-obscur texturen van Carl Theodor Dreyer. Ook hoofdrolspeler Denzel Washington is magnifiek, met een beheersing van taal en voordracht die niets van zijn imponerende aanwezigheid verloren doet gaan.
In de loop van 18 speelfilms hebben Joel en Ethan Coen gezamenlijk hun plaats veroverd onder de meest onderscheidende filmmakers allertijden. Dit is Joel Coens eerste film zonder zijn broer, maar wat blijft is de thematisch coherente rode draad in de fascinatie voor misdaad, vergelding en de verwarring die daartussen heerst.

(62 bezoekers)

4