bombshellBOMBSHELL

Dinsdag 3 maart, 20.15 uur
Poorterij
Duur: 108 minuten
Met:Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman, John Lithgow, Connie Britton, Mark Duplass
 
 

Nog voordat Weinstein werd ontmaskerd, kwam het  #metoo proces bij Foxnews op gang. Met de op ware feiten gebaseerde film Bombshell, is  een gewaagde onderneming van Jay Roach. Hij weet zich echter knap staande te houden.
 
Het is medio 2016, de presidentsverkiezing die door Donald Trump zal worden gewonnen is in volle gang, en de beschuldigingen aan het adres van Ailes wegens seksueel misbruik op de werkvloer stromen binnen. Ailes is de baas bij de conservatieve Amerikaanse nieuwszender Fox News. Ailes is de almachtige baas en laat dat ook weten. De presentatrices moeten voldoen aan het beeld dat hij heeft van wat sexy en verleidelijk is.  In zijn machtswellust en sexhonger gaat hij steeds verder, maar de meeste vrouwen accepteren dat of kijken weg. Gretchen Carlson, is de eerste presentatrice die Ailes’ gedrag publiekelijk aankaartte. Als bewijs had ze alle gesprekken met Ailes opgenomen. Uiteindelijk dienen een twintigtal vrouwen een aanklacht tegen Ailes in.
 
Roach maakt de film niet te zwaar, door er ook momenten waar gelachen kan worden in te bouwen. Dat maakt de kijkervaring bij andere scènes des te schrijnender.
 

"BOMBSHELL" werd door 116 bezoekers gewaardeerd op een 3,59

 

3,5