SOMEWHERE

Dinsdag 27 september 2011

Poorterij 20.15 uur

Duur  98 minuten

 

Regie: Sofia Coppola
Met: Elle Fanning, Stephen Dorff

 

 

 

 

 

 

Met het superieure SOMEWHERE won Sofia Coppola vorig jaar de Gouden Leeuw in Venetië. De uitreiking (door jurylid Tarantino) was niet onomstreden.

Johnny is vastgelopen in zijn snelle bestaan. Hij heeft een hoofdrol in een actiefilm erop zitten en woont in het befaamde hotel Chateau Marmont in Hollywood, waar een kamer ongeveer 500 dollar per nacht kost. Hij drinkt te veel, gebruikt drugs en heeft geen idee wat hij met zijn tijd moet doen. Wanneer hij een paar strippers op zijn hotelkamer een paaldansact laat opvoeren, valt hij van verveling in slaap.

Een lichtpunt is zijn 11-jarige dochter Cleo. De relatie met haar moeder is al lang geleden mislukt, maar Cleo ziet hij nog van tijd tot tijd. Ze doen dan samen leuke dingen, zoals dat bij een vader op afstand gaat: zwemmen, ijsjes eten, gamen. Of, zoals dat gaat bij een vader die een wereldberoemde acteur is: samen een tripje maken naar Italië, waar ze verblijven in een vijfsterrensuite met privézwembad.

In SOMEWHERE is de hoofdpersoon continu geestelijk afwezig. Verveeld van het succes en de luxe op jacht naar zichzelf en zingeving. Coppola overtreft zichzelf na "Lost in translation".

 

 

De 79 bezoekers konden "Somewhere" niet erg waarderen gezien de score van 2.71.