unsilence

UN SILENCE

Dinsdag 15 okt 2024 20.00 uur
De Poorterij
Duur: 101 min (met pauze)

Taal: engels
Regie: Joachim Lafosse
Met: Daniel Auteuil, Emmanuelle Devos, Larisa Faber

De stilte in ‘Un silence’ bedekt een groot geheim in het gezin van advocaat François Schaar, zijn vrouw Astrid en hun zoon Raphaël. Astrid bewaart al 25 jaar dit geheim, totdat haar zoon op onderzoek gaat en ze steeds meer moeite heeft het zwijgen vol te houden. Dat de familiegeheimen uit zullen komen, is vanaf het begin duidelijk. De stilte die in de familie heerst is dan al onhoudbaar. De spanning is in elk shot voelbaar.

Lafosse baseerde zijn ijzige familiedrama op de zaak van de Belgische advocaat Victor Hissel, die de slachtoffers van seriemoordenaar en serieverkrachter Marc Dutroux bijstond, maar vervolgens zelf onderwerp werd van een politieonderzoek.

Voor de poort van hun enorme villa staan de hele tijd verslaggevers te wachten op een opmerking over de rechtszaak. Hun aanwezigheid heeft niets te maken met de familiegeheimen, niet in het begin tenminste. Maar de hordes journalisten vertegenwoordigen de zoektocht naar de waarheid die al vanaf het begin van de film op de deur van de familie bonst. De regisseur won met UN SILENCE de Prijs voor Beste Regie op het Filmfestival van Rome.

 

UN SILENCE WERD DOOR 87 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,47

3