letableauvole
LE TABLEAU VOLE
Dinsdag 1 okt 2024 20.00 uur
De Poorterij
Duur: 91 min (met pauze) 
Regie: Pascal Bonitzer
Taal: Frans, Engels, Duits
Met: Alex Lutz, Léa Drucker, Nora Hamzawi, Louise Chevillotte, Arcadi Radeff, Laurence Côte, Matthieu Lucci, Ilies 
Kadri, Vincent Nemeth, Alexandre Steiger, Doug Rand
 

André Masson is gespecialiseerd in kunst en tegelijkertijd veilingmeester bij veilinghuis Scottie’s. Als men hem tipt dat er een verloren gewaand schilderij van Egon Schiele is opgedoken is hij er als de kippen bij. Het doek hangt bij de arme fabieksarbeider Martin, maar de verkoop blijkt complexer dan verwacht; het kunstwerk is tijdens de Tweede Wereldoorlog gestolen door de nazi's. Martin wil na het horen van dit nieuws zo snel mogelijk van het schilderij af. Maar Andre wil er zoveel mogelijk aan verdienen.

Hier toont zich de kunsthandel; een wereld van leugens en intriges, waarin geld belangrijker is dan mensen. Het laat in deze film goed zien wat het verschil is tussen mensen in de verschillende lagen van onze maatschappij. Hoe meer je hebt, hoe meer je wil.

Je verwacht het ene in Le Tableau Volé, maar je krijgt het andere. Een film vol verrassingen, in een kunstwereld die bol staat van de hebzucht. De verschillende verhaallijnen maken de film extra interessant. En dan te bedenken dat de film nog is gebaseerd op een waargebeurd verhaal ook!

 

 

LE TABLEAU VOLE WERD DOOR 74 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,86

3,5