animalia

ANIMALIA
Dinsdag 10 september 2024, 20:00 uur,
De Poorterij
Duur: 90 min. (zonder pauze)
Taal: Frans, Arabisch, Berbers
Regie: Sofia Alaoui
Met: Oumaïma Barid, Mehdi Dehbi, Fouad Oughaou
 
Itto, een jonge vrouw van eenvoudige Berberse afkomst, is gevangen geraakt in de weelderige wereld van haar schoonfamilie. Maar als haar man op zakenreis is en plots het hele land door mysterieuze gebeurtenissen in chaos vervalt, staat Itto er alleen voor. Hoogzwanger en vastbesloten om haar man te vinden, begint ze aan een existentiële reis die haar dwingt om haar eigen innerlijke conflicten onder ogen te zien, worstelend met de grimmige realiteit van deze nieuwe Marokkaanse samenleving en haar plaats daarin.
 
Itto's surrealistische reis door de buitenaardse landschappen van Marokko is een allegorie van onze eigen zoektocht naar waarheid en zingeving. Regisseur Sofia Alaoui vernieuwt niet alleen het sciencefictiongenre, maar verdiept zich ook in de complexe sociale problemen van Marokko, van religieuze dynamiek tot het kastensysteem en economische ongelijkheid.
 
Door middel van toverachtige cinematografie en een diepzinnig verhaal maakt ‘Animalia’ een onvergetelijke indruk, waarbij het publiek wordt aangemoedigd om na te denken over de diepere aspecten van het menselijk bestaan.

 

ANIMALIA WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,3

3