Themovieteller

THE MOVIE TELLER
Dinsdag 3 september 2024, 20:00 uur
De Poorterij
Duur: 116 min. (met pauze)
Regie: Lone Scherfig
Taal: Spaans
Met: Sara Becker (María Margarita), Bérénice Bejo (María Magnolia), Daniel Brühl (Hauser), Antonio de la
Torre (Medardo), e.a.
 
In een arm mijnwerkersdorp in Chili in de jaren zestig heeft de familie van María Margarita slechts één plek om aan hun armoedige bestaan te ontsnappen: de bioscoop. Als vader Medardo echter arbeidsongeschikt raakt en het geld opdroogt, stuurt de familie dochter María Margarita naar de bios, zodat ze de films kan navertellen. Zij blijkt een waanzinnig verteltalent te hebben. Ze wordt aangesteld als de "filmverteller" van de familie die daar ook een aardig zakcentje uit probeert te slaan. Het is ontroerend te zien hoe met de kracht van performance een heel publiek ontroerd wordt door een klein meisje dat langzaam uitgroeit tot een volwassen vrouw.
Films over de filmkunst zijn niet uniek. Once Upon a Time in Hollywood, Hugo, Belfast; allemaal films waar de liefde voor de kunst van het scherm spat. Ook in The Movie Teller is die voorliefde van de regisseur duidelijk te zien. Het is een liefdesbrief aan de cinema.
De regisseur beziet vanuit het kleine perspectief van Maria Margarita ook de politieke ontwikkelingen begin jaren 70 in Chili en de invloed op de inwoners van het mijnwerkersstadje. The Movieteller is een film vol sfeer en mooie beelden.
 

 

THE MOVIE TELLER WERD DOOR 70 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4.06

-