18mei15 : IN MEMORIAM: KEES VERMAAS

 

Kees zijn leven draaide om film. Ook toen hij nog werkte besteedde hij daar al zijn vrije tijd aan en dat werd alleen maar meer nadat hij van de VUT gebruik kon maken in 2005.

In 1992 is Kees bij Cinemaarten gekomen en heeft de rol als penningmeester op zich genomen. Voor de een is dat een flinke taak in een bestuur maar Kees hield tijd over vond hij. Die wilde hij ook graag besteden aan allerlei hand- en spandiensten in het bestuur en daarbuiten. Hij trok veel taken naar zich toe met maar 1 doel, de mensen in de Zaltbommel en ver daarbuiten een goed en gevarieerd filmaanbod te bieden. De afgelopen jaren was hij ook volop bezig met een eigen bioscoopalternatief (Bioscoop Zaltbommel) dat een geheel eigen filmprogramma had.

De activiteiten die hij ontplooide zorgden er voor dat hij HET gezicht van Cinemaarten werd, ja van het hele filmgebeuren in de Bommelerwaard.

Onze bezoekers kenden Kees voornamelijk van de vaste filmavonden waar hij achter de kassa zat, daarna vaak het inleidende praatje hield en waar hij getrouw aan het eind van iedere film de waarderingen in de scheurkaartjes verzamelde bij de uitgang en de reacties graag in ontvangst nam. 's Nachts nog ging de mail voor de volgende film alweer de deur uit.

Dinsdag 12 mei bij "Loin des hommes" bleek hij het fysiek niet langer vol te houden en zat uitgeput toe te kijken hoe wij zijn taken overnamen. Woensdag meldde hij ons dat hij de voorstellingen van die avond en vrijdag had afgelast (voor ons een teken dat hij zich echt niet goed voelde). Hij werd diezelfde dag nog opgenomen in het ziekenhuis, alwaar acute leukemie werd vastgesteld. Zaterdag kreeg Kees nog een bloedtransfusie en knapte daar zo van op dat hij ons verzocht om een bestuursvergadering te organiseren aan zijn bed voor maandagavond. Dat heeft hij helaas niet meer gehaald. Kees werd 68 jaar. 

Met Kees verliezen we een spin in het web en een zeer toegewijd persoon.

We gaan zijn bevlogenheid, inzet, aanwezigheid en kennis erg missen.

Sienja van Hilst
Renee Wolters
Anja van Schijndel
Theo van de Ven
Willem Jan Buitehuis
Peter van Empel

 De begrafenis was zaterdag 23 mei)

 (door Peter van Empel)