Vortex is een aangrijpend portret van een bejaard echtpaar dat de slotfase van hun samenzijn bereikt. De vrouw, ooit arts, heeft moeite haar man te herkennen en loopt angstig door hun labyrintische appartement, in de hoop iets vertrouwds te vinden. De echtgenoot, een filmcriticus, is een nukkige intellectueel, die de achteruitgang van zijnvrouw vooral ziet als ongemak.
 
Taboedoorbrekend provocateur Gaspar Noé staat niet bekend om zijn zachte aanpak maar doet het met Vortex rustiger aan. De enige herinnering aan zijn gedurfde, esthetische regiestijl is een split-screen techniek, die hier wordt gebruikt om de onthechting en desoriëntatie van dementie over te brengen. Maar ook in Vortex kijkt Noé niet weg voor de slechte kanten van de mens.
 
De vermaarde actrice Françoise Lebrun en giallo-regisseur Dario Argento (zijn eerstehoofdrol) geven ingetogen maar charismatisch invulling aan hun natuurgetrouwepersonages, en het sluimerende tempo van de film geeft het verhaal een wanhopigeonvermijdelijkheid. En zo maakt Noe met Vortex toch een buitengewoon verpletterendefilm, hard en meedogenloos maar tegelijkertijd warm en menselijk.

 

80 BEZOEKERS WAARDEERDEN VORTEX MET EEN 3,67

3

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

DE TERUGREIS WERD DOOR 88 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,2

De hoogst gewaardeerde film van het afgelopen seizoen was ONE LIFE.

In het jaaroverzicht kan u informatie terugvinden van de vertoonde films sinds 2010.

Het nieuwe filmseizoen 2024 - 2025 start op dinsdag 3 september.

Fijne zomer vakantie.