De 17-jarige David, een Russisch-Joodse immigrant in Brighton Beach, gevangen in de strakke beperkingen van zijn gemeenschap, ontwikkelt een hechte vriendschap met de nieuwe buren van zijn grootvader, twee oudere gesloten homoseksuele mannen die zijn verbeelding openen voor de mogelijkheden van liefde en de realiteit van verlies, en verkent de East Village waar hij een wereld vindt vol jeugdige energie en verlangen. En risico: het zijn de late jaren tachtig, en AIDS teistert New York.
Regisseur Steel's achtergrond in documentaires is duidelijk te zien in de kwaliteit van het
achtergrondonderzoek. De film speelt zich af in de tweede helft van de jaren tachtig, wanneer AIDS de
homogemeenschap volledig overheerst, en er is nauwgezet zorg besteed aan het weergeven van New York in die periode.
Maar het meest indrukwekkend is de voortreffelijke cast, die de belevingswereld en strubbelingen van David zo goed invoelbaar maken. Kan David zowel Jood als homo zijn? Kan hij zichzelf vinden, zonder zijn identiteit te verliezen? ‘Minyan’ is een krachtig verhaal over rebellie en zelfontdekking, seksueel en spiritueel ontwaken - en overleven.

35 bezoekers

 

3,5

Zomervakantie 2022

We zien u graag weer Terug op dinsdag 6 sept 2022. 

6 SEPT 22

ENCORE
encore poster

De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen?

13 SEPT 22

BERGMAN ISLAND
bergman island poster

Een Amerikaans koppel trekt zich een zomer terug op het Zweedse eiland Fårö. Beide filmmakers besluiten daar allerlei scripts te gaan schrijven voor hun volgende films, als een soort pelgrimage naar de plek die de grote regisseur Ingmar Bergman inspireerde. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, begint de scheidslijn tussen fictie en realiteit te vervagen te midden van het wilde landschap op het eiland.

20 SEPT 22

a hero

a hero poster

Als de media een onzelfzuchtige daad van de gedetineerde Rahim oppikken, krijgt de man al snel een heldenstatus. Maar zijn heldendom wordt hem net zo snel weer afgenomen, want het blijkt moeilijk om te bepalen waar het morele gelijk ligt. Al snel wordt de zaak steeds gelaagder, tot in het geheel niet meer duidelijk is wie nou goed of fout zit.

27 SEPT 22

IL BUCO

il buco poster

Na de grotten in Noord-Italië te hebben verkend, trekken jonge speleologen in het jaar 1961 zuidwaarts. Ze willen terrein verkennen waar nog niemand hen is voorgegaan en zijn op zoek naar de diepste plek. In het Pollino gebergte wagen ze hun kans af te dalen en ontdekken zo de afgrond van Bifurto, de tweede diepste grot ter wereld.