De 17-jarige David, een Russisch-Joodse immigrant in Brighton Beach, gevangen in de strakke beperkingen van zijn gemeenschap, ontwikkelt een hechte vriendschap met de nieuwe buren van zijn grootvader, twee oudere gesloten homoseksuele mannen die zijn verbeelding openen voor de mogelijkheden van liefde en de realiteit van verlies, en verkent de East Village waar hij een wereld vindt vol jeugdige energie en verlangen. En risico: het zijn de late jaren tachtig, en AIDS teistert New York.
Regisseur Steel's achtergrond in documentaires is duidelijk te zien in de kwaliteit van het
achtergrondonderzoek. De film speelt zich af in de tweede helft van de jaren tachtig, wanneer AIDS de
homogemeenschap volledig overheerst, en er is nauwgezet zorg besteed aan het weergeven van New York in die periode.
Maar het meest indrukwekkend is de voortreffelijke cast, die de belevingswereld en strubbelingen van David zo goed invoelbaar maken. Kan David zowel Jood als homo zijn? Kan hij zichzelf vinden, zonder zijn identiteit te verliezen? ‘Minyan’ is een krachtig verhaal over rebellie en zelfontdekking, seksueel en spiritueel ontwaken - en overleven.

35 bezoekers

 

3,5

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (mits anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

LES CINQ DIABLES WERD DOOR 53 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,18

4 april 23

PRESQUE
presque poster

Feelgood movie. Louis is een 58 jarige vrijgezel en werkverslaafde directeur van een begrafenisonderneming. Igor is 40 jaar oud en is een scherpe geest in een gehandicapt lichaam. Hij heeft een hersenverlamming. Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. In een opwelling besluit Louis Igor mee te nemen. Ze vertrekken beiden in een lijkwagen om het lichaam van een oude vrouw naar haar uiteindelijke bestemming te brengen. Het wordt een leerzame tocht.

FILMKAARTJE KOPEN 

11 april 23

DE ACHT BERGEN
de Acht Bergen poster

De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

18 april 23

Laurel and Hardy

Silent Movie Project 

zie programma van de Poorterij

25 april 23

THE BANSHEES OF INISHERIN
bansheesofinisherin poster

Pádraic is sinds mensenheugenis beste maatjes met Colm. Ze wonen op een eiland aan de westkust van Ierland. Hun vriendschap hangt aan een zijden draadje wanneer Colm van de ene op de andere dag weigert met Pádraic te praten. Deze verandering heeft een weerslag op de hechte gemeenschap en zet een reeks gebeurtenissen in gang die hun verdere levens zullen bepalen.