Het jaar is 1925. De Burbank broers zijn rijke ranchers in Montana. Phil is charismatisch maar wreed. George is stijf en zachtaardig en wordt door Phil getreiterd. Die machtsverhouding komt in gevaar als George aankondigt Rose, een weduwe uit een nabijgelegen stadje, zijn huwelijksaanzoek heeft aanvaard en met haar tienerzoon Peter bij hen intrekt.
Phil begint een psychologische oorlog tegen Rose: hij is altijd in haar gezichtsveld aanwezig en fluit een deuntje dat ze niet langer kan uitstaan. Zijn pesterijen jegens Peter zijn openlijker, maar dan lijkt het erop dat Phil hem zijn hoede neemt. Is dit gebaar een kentering, of wordt Peter een pion in Phils meedogenloze strijd tegen Rose?
Jane Campion is een filmmaker wiens werk draait om sterke vrouwen die de patriarchale orde afwijzen. In ‘The Power of the Dog’ draait het echter om wat men tegenwoordig ‘giftige mannelijkheid’ noemt. Het levert een gedetailleerde en emotioneel gelaagde western op, die prachtig is gefilmd. ‘The Power of the Dog’ is in alle opzichten zeer geslaagd, en goed voor Campions’s eerste Oscar sinds ‘The Piano’.

66 bezoekers

4,5

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

TOEN WE VAN DE DUITSERS VERLOREN WERD DOOR 60 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,6

5 december 2023

ANATOMY OF A FALL
anatomyofafall poster

De Duitse schrijfster Sandra woont met haar echtgenoot Samuel en slechtziende zoon Daniel in een afgelegen blokhut. Wanneer Samuel op mysterieuze wijze komt te overlijden, worden zowel kwade opzet als zelfdoding niet uitgesloten. Sandra wordt uiteindelijk van moord beschuldigd. Op het proces, in het bijzijn van Daniel, wordt hun liefdesleven onder de loep genomen.

FILMKAARTJE KOPEN 

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.