"A priceless true story."
Kempton Bunton is een 60-jarige taxichauffeur, die in 1961 een geruchtmakende diefstal pleegt. Hij steelt Goya's beroemde portret van de hertog van Wellington. Het is het eerste en nog steeds het enige schilderij dat ooit uit de National Gallery in Londen is ontvreemd.
In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later wordt de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend. Het is een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk wist te redden.
The Duke is een verhaal met typische Engelse humor gebracht. Dat is, zoals altijd, Helen Mirren wel toevertrouwd.

(126 bezoekers)

4

Zomervakantie 2022

We zien u graag weer Terug op dinsdag 6 sept 2022. 

6 SEPT 22

ENCORE
encore poster

De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen?

13 SEPT 22

BERGMAN ISLAND
bergman island poster

Een Amerikaans koppel trekt zich een zomer terug op het Zweedse eiland Fårö. Beide filmmakers besluiten daar allerlei scripts te gaan schrijven voor hun volgende films, als een soort pelgrimage naar de plek die de grote regisseur Ingmar Bergman inspireerde. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, begint de scheidslijn tussen fictie en realiteit te vervagen te midden van het wilde landschap op het eiland.

20 SEPT 22

a hero

a hero poster

Als de media een onzelfzuchtige daad van de gedetineerde Rahim oppikken, krijgt de man al snel een heldenstatus. Maar zijn heldendom wordt hem net zo snel weer afgenomen, want het blijkt moeilijk om te bepalen waar het morele gelijk ligt. Al snel wordt de zaak steeds gelaagder, tot in het geheel niet meer duidelijk is wie nou goed of fout zit.

27 SEPT 22

IL BUCO

il buco poster

Na de grotten in Noord-Italië te hebben verkend, trekken jonge speleologen in het jaar 1961 zuidwaarts. Ze willen terrein verkennen waar nog niemand hen is voorgegaan en zijn op zoek naar de diepste plek. In het Pollino gebergte wagen ze hun kans af te dalen en ontdekken zo de afgrond van Bifurto, de tweede diepste grot ter wereld.