"A priceless true story."
Kempton Bunton is een 60-jarige taxichauffeur, die in 1961 een geruchtmakende diefstal pleegt. Hij steelt Goya's beroemde portret van de hertog van Wellington. Het is het eerste en nog steeds het enige schilderij dat ooit uit de National Gallery in Londen is ontvreemd.
In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later wordt de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend. Het is een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk wist te redden.
The Duke is een verhaal met typische Engelse humor gebracht. Dat is, zoals altijd, Helen Mirren wel toevertrouwd.

(126 bezoekers)

4

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (mits anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN     

6 december 22

NARCOSIS 

narcosis poster

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

FILMKAARTJE KOPEN     

13 december 22

ALL THAT BREATHES 

allthatbreathes poster

Een wonderschone en diep empathische natuurfilm over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Met veel wijsheid en humor tonen ze hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is.

20 december 22

Good luck to you, Leo Grande

goodlucktoyou poster

De weduwe Nancy Stokes is een gepensioneerde schooljuf en verlangt naar avontuur in haar leven. Maar meer nog heeft ze zin in seks en contact met iemand. Om zich van echt goede seks te verzekeren neemt ze contact op met de escort Leo Grande. Ze spreken af, slapen met elkaar en voeren conversaties. De twee blijken goed overeen te komen en Nancy krijgt weer meer zelfvertrouwen. Ze besluiten elkaar vaker te zien.
Kerstreces tot 10 januari 23winter.jpg

10 januari 23

LAS BESTIAS

lasbestias poster

Antoine en zijn vrouw Olga runnen een biologische boerderij in een dorp in Galicië, de noordwestelijke regio van Spanje. Hoewel het Franse echtpaar haar best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking hen zien als indringers. Hun verzet tegen een windmolenpark zet de verhoudingen op scherp, vooral met de broers Xan en Lorenzo, die het echtpaar maar al te graag willen wegjagen met hun pesterijen. Antoine en Olga houden echter voet bij stuk, waarna de situatie volledig uit de hand dreigt te lopen.

17 januari 23

PLUS QUE JAMAIS

plusquejamais poster

Hėlène en Matthieu kennen elkaar al bijna hun hele leven. Hierdoor is er een zeer hechte band tussen hen. Maar op een dag komt Hėlène in een existentiële crisis terecht en stelt ze hun relatie ter discussie. Ze trekt solo naar Noorwegen om te bezinnen.

24 januari 23

COW

cow poster

Vanuit haar oogpunt volgen we Luma tussen twee zwangerschappen door. Luma is een koe die op een Britse boerderij leeft en weinig contact heeft met de mens. Bijna zonder woorden worden verschillende fasen uit het boerenleven doorlopen. Voor de mens zijn het gebruik van melkmachines en het dichtschroeien van beginnende hoorntjes banale processen, voor de koe en haar kalfjes lijken ze bedreigend.

31 januari 23

VORTEX

vortex poster

Een bejaard koppel woont in een rommelig appartement in Parijs, waarin ontelbare boeken, foto’s en videobanden verspreid liggen: een rijke, maar stuurloze chaos. Zij lijdt aan dementie. Hij probeert haar te helpen, maar stoot zelf op de grenzen van de ouderdom waaraan hij het hoofd moet bieden. Ondanks dat ze nog dol zijn op elkaar heeft haar ziekte een grote impact op het leven.