Regisseur McGowan was al een tijd bezig met een script over de veerkracht van ouderdom, toen hij een krantenbericht las over de toen 88-jarige Canadees Craig Morrison.

Craig Morrison wil zelf een nieuw huis bouwen, op zijn eigen grond. Zijn vrouw, waarmee hij al zestig jaar is getrouwd begint te dementeren, daarom wil hij een aangepaste woning maken. Hij ondervindt echter alleen maar tegenwerking van de autoriteiten. Zodra hij de verplichte bouwvergunning aanvraagt, is hij 400 dollar lichter en een waslijst aan problemen rijker. Een schier oneindige lijst onredelijkheden volgt, 'voor uw eigen veiligheid'. Morrison geeft echter zijn gevecht om een nieuw huis te kunnen bouwen niet op.

Still Mine viel op tal van festivals in de prijzen en was de lieveling van het publiek, vooral door Cromwell’s vertolking van de charismatische Morrison. Begin 2013 is Craig overleden op 93-jarige leeftijd en augustus 2013 is Irene op 87-jarige leeftijd overleden.

 

 

De 85 bezoekers gaven "Still Mine" gemiddeld 4.07
 
3,5
 
Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

20.000 ESPECIES DE ABEJAS WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,4

16 april 2024 

ONE LIFE

onelife poster

Het waargebeurde verhaal van bankier Sir Nicholas 'Nicky' Winton. Als hij in 1938 een pas geannexeerd Praag bezoekt en de toestand van de Joodse vluchtelingen ziet, besluit hij zich voor de zaak in te zetten. Omdat de Tweede Wereldoorlog nadert, wordt Nicky geconfronteerd met een race tegen de klok. Hoeveel mensen kan hij redden voordat het te laat is?

leesmeer

FILMKAARTJE KOPEN 

23 april 2024 

LOS COLONOS

loscolonos1 poster

Eind negentiende eeuw tieren de schapenhouders welig in Patagonië. De Britse soldaat Maclenan gaat met de Amerikaanse huurling Bill en de Chileen Segundo op pad om het land op te eisen dat door de staat aan José Menendez werd toegewezen. De aanvankelijk administratieve kwestie ontaardt in een gewelddadige jacht op het inheemse volk. Decennia later poogt Segundo met zichzelf in het reine te komen.

leesmeer

30 april 2024 

IO CAPITANO

iocapitano poster

De jongemannen Moussa en Seydou willen naar Europa reizen. Hiervoor moeten ze de woestijn in Dakar en de zee trotseren. Naast de gevaren van hun reis, legt het duo ook de menselijke ziel bloot.

leesmeer