Ozpetek slaagt er met zijn film, over homosexualiteit en Italiaanse levensstijl, op een humoristische wijze in om in evenwicht te blijven.

Tomasso is de jongste zoon uit een conservatieve Italiaanse familie die al lang belangrijk is in de pasta-industrie. Tomasso en zijn oudere broer moeten beiden komen werken in het familiebedrijf om dat over te nemen. Tomasso wil dat niet, hij wil gaan schrijven, en zal op het familiediner uitkomen voor zijn homosexualiteit om zo uit de gratie te raken. Tomasso’s oudere broer Antonio is hem echter voor.

De vader krijgt een hartaanval, de familie voelt zich te schande gemaakt en Antonio wordt in de ban gedaan. Tomasso is nu de gedoodverfde troonopvolger en durft niet meer uit de kast te komen. Zijn levensstijl verraadt, voor wie dat wil zien, zijn ware aard.

Mine Vaganti is een lichtvoetige film, goed voor de lachspieren en een ontspannen avond uit.

Bovendien krijgen we een inkijk in het Italiaanse leven met de vanzelfsprekende fraaie beelden.

 

De 109 bezoekers aan Mine Vaganti hadden een mooie avond gezien de score van 4.06.

 

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

TOEN WE VAN DE DUITSERS VERLOREN WERD DOOR 60 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,6

5 december 2023

ANATOMY OF A FALL
anatomyofafall poster

De Duitse schrijfster Sandra woont met haar echtgenoot Samuel en slechtziende zoon Daniel in een afgelegen blokhut. Wanneer Samuel op mysterieuze wijze komt te overlijden, worden zowel kwade opzet als zelfdoding niet uitgesloten. Sandra wordt uiteindelijk van moord beschuldigd. Op het proces, in het bijzijn van Daniel, wordt hun liefdesleven onder de loep genomen.

FILMKAARTJE KOPEN 

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.