The Way Back is gebaseerd op een, door sommigen bestreden, waargebeurd verhaal dat door de Poolse luitenant Slavomir Rawicz werd vastgelegd in The Long Walk, een boek uit 1956.

De film volgt een groepje gevangenen, die ontsnappen uit de Siberische Goelag en een 6400 km lange tocht ondernemen, door het besneeuwde Siberië, langs het Baikalmeer, via Mongolië, door de Gobi woestijn en over de Himalaya. Het ontsnappen is kinderspel, omdat er nauwelijks bewaking is, met de gedachte dat de bewoonde wereld te ver en te moeilijk te bereiken is. De tocht daarna blijkt inderdaad nauwelijks te overleven te zijn.

Peter Weir, bekend van The Truman Show en Dead Poets Society, maakt nog maar zelden een film. In The Way Back concentreert hij zich op de ontberingen die de ontsnapten moeten doorstaan en de indrukwekkende landschappen die ze doorkruisen.

 

De in totaal 106 bezoekers aan The Way Back gaven deze actiefilm gemiddeld 4.13

 

 

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

TOEN WE VAN DE DUITSERS VERLOREN WERD DOOR 60 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,6

5 december 2023

ANATOMY OF A FALL
anatomyofafall poster

De Duitse schrijfster Sandra woont met haar echtgenoot Samuel en slechtziende zoon Daniel in een afgelegen blokhut. Wanneer Samuel op mysterieuze wijze komt te overlijden, worden zowel kwade opzet als zelfdoding niet uitgesloten. Sandra wordt uiteindelijk van moord beschuldigd. Op het proces, in het bijzijn van Daniel, wordt hun liefdesleven onder de loep genomen.

FILMKAARTJE KOPEN 

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.