Maak er een zo mooi mogelijke film van, zei de Japanse schrijver Haruki Murakami tegen regisseur Tran Anh Hung, toen deze aan de bewerking van zijn bestseller Norwegian Wood begon.Norwegian Wood is de eerste speelfilm naar een roman van deze wereldwijd razend populaire schrijver.

 

De jonge student Watanabe gaat gebukt onder de zelfmoord van zijn boezemvriend Kizuki en zijn gevoelens voor diens vriendinnetje Naoko. Het is 1968 en ook in Tokio verandert de campus in een slagveld. Dat gaat echter voorbij aan Watanabe  die in een schijnwereld lijkt te leven. Telkens komt Naoko op zijn pad. Het gaat slecht met haar, ze moet zelfs in een psychiatrische inrichting worden opgenomen. Als kijker zitten we dicht op de huid van Watanabe in zijn zoektocht naar een stabiel bestaan.

 

De visuele schoonheid en sereniteit waarin de heftige gebeurtenissen worden ondergedompeld, doet hun zwaarte alleen maar beter uitkomen; het sorteert ook maximaal effect dat de wereld, de natuur, dat alles zijn gang blijft gaan terwijl de levens van de personages in brokken uiteen vallen.

 

de 90 bezoekers gaven een zeer verdeelde score van gemiddeld 3.62

 

 

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

TOEN WE VAN DE DUITSERS VERLOREN WERD DOOR 60 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,6

5 december 2023

ANATOMY OF A FALL
anatomyofafall poster

De Duitse schrijfster Sandra woont met haar echtgenoot Samuel en slechtziende zoon Daniel in een afgelegen blokhut. Wanneer Samuel op mysterieuze wijze komt te overlijden, worden zowel kwade opzet als zelfdoding niet uitgesloten. Sandra wordt uiteindelijk van moord beschuldigd. Op het proces, in het bijzijn van Daniel, wordt hun liefdesleven onder de loep genomen.

FILMKAARTJE KOPEN 

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.