In a better World, is als het laatste deel van een drieluik te beschouwen van Susanne Bier, na Brothers en After the wedding, alle drie naar een scenario van Anders Thomas Jensen.

Terwijl de vader van de tienjarige Elias als chirurg in een vluchtelingenkamp in Afrika heldendaden verricht, worstelt zijn verbitterde moeder met haar mislukte huwelijk en wordt Elias op school gepest. Thuis houdt hij zijn mond, want kinderen en volwassenen zijn hier bijna net zo ver van elkaar verwijderd als Denemarken van Afrika.

Op school krijgt Elias hulp uit onverwachte hoek. Zijn nieuwe klasgenoot Christian, leert hem dat je van je af moet slaan, want zo gaat dat op school. Het werkt, ook al moet er bloed bij vloeien en wordt na een opeenvolging van toevallige en onvermijdelijke gebeurtenissen de dreiging van een fatale afloop steeds groter.

In a Better World, werd bekroond met een Oscar voor Beste niet-Engelstalige film.

De film gaat over wraak en vergeving, want die twee horen bij elkaar. Met name Elias en Christian worden fantastisch vertolkt.

 

de 95 bezoekers aan "in a better world"hebben genoten van een prachtfilm gezien de score van 4.54: nieuwe nr 1

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

FALCON LAKE WERD DOOR 43 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,13

13 juni 23

L'IMMENSITA
limmensita poster

Het gezin Borghetti verhuist naar een flat in het Rome van de jaren 70. De relaties binnen het gezin zijn gespannen. Clara en Felice zijn niet meer verliefd op elkaar, maar zijn niet in staat om hun eigen weg te bewandelen. Clara weet haar eenzaamheid op te vangen met behulp van haar drie kinderen. Adriana is daarvan de oudste. In haar nieuwe buurt uit zij zichzelf als een jongen. Door deze beslissing bereiken de gezinsrelaties een breekpunt.

FILMKAARTJE KOPEN 

20 juni 23

ALICE, DARLING
alicedarling poster

"Sometimes the hardest thing to see is the truth."

Alice zit reeds een tijdje in een relatie vooraleer het tot haar doordringt dat ze mishandeld wordt. Om aan deze gevaarlijke man te ontsnappen, tronen haar twee beste vriendinnen haar mee naar een afgelegen chalet. Haar partner weet hen echter te vinden en eist dat ze met hem vertrekt.

27 juni 23

LAST DANCE
lastdance poster

Germain wordt weduwnaar op 75-jarige leeftijd. De bedachtzame huismus krijgt nauwelijks de tijd om het verlies te verwerken als zijn familie zich overdadig bemoeit met zijn leven. De telefoon staat niet stil, de deur wordt platgelopen, maaltijden worden voor hem bereid en zijn agenda is al ingevuld voor de komende maanden. Zijn familie meent het goed, maar Germain heeft andere dingen aan zijn hoofd. Zoals hij ooit had beloofd aan zijn vrouw, neemt hij deel aan een voorstelling moderne dans.

 

ZOMERRECES.

zon2.jpg

Het nieuwe seizoen start op 5 september 2023.