In a better World, is als het laatste deel van een drieluik te beschouwen van Susanne Bier, na Brothers en After the wedding, alle drie naar een scenario van Anders Thomas Jensen.

Terwijl de vader van de tienjarige Elias als chirurg in een vluchtelingenkamp in Afrika heldendaden verricht, worstelt zijn verbitterde moeder met haar mislukte huwelijk en wordt Elias op school gepest. Thuis houdt hij zijn mond, want kinderen en volwassenen zijn hier bijna net zo ver van elkaar verwijderd als Denemarken van Afrika.

Op school krijgt Elias hulp uit onverwachte hoek. Zijn nieuwe klasgenoot Christian, leert hem dat je van je af moet slaan, want zo gaat dat op school. Het werkt, ook al moet er bloed bij vloeien en wordt na een opeenvolging van toevallige en onvermijdelijke gebeurtenissen de dreiging van een fatale afloop steeds groter.

In a Better World, werd bekroond met een Oscar voor Beste niet-Engelstalige film.

De film gaat over wraak en vergeving, want die twee horen bij elkaar. Met name Elias en Christian worden fantastisch vertolkt.

 

de 95 bezoekers aan "in a better world"hebben genoten van een prachtfilm gezien de score van 4.54: nieuwe nr 1

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

De Poorterij is met kerst 2 weken gesloten (va 22.12.23 t/m 08.01.24).

We starten dinsdag 9 januari weer met een prachtige film.

winter

Fijne feestdagen en gelukkig 2024