Riklis heeft al een aantal kritische films gemaakt over de Israëlische maatschappij (The Syrian Bride en Lemon Tree). In zijn laatste film brengt hij opnieuw zijn boodschap op een tragikomische en absurde manier.

Een human resource manager van een broodfabriek heeft zijn dochter en vrouw van zich vervreemd en op het werk haalt hij ook niet het beste in de mens naar boven. Een Roemeense immigrante, een schoonmaakster op de fabriek, blijkt bij een aanslag om het leven te zijn gekomen. Op de fabriek werd ze niet gemist, maar een journalist stelt het gedrag van het bedrijf aan de kaak. De resource manager krijgt opdracht om de vrouw naar haar geboorteland terug te brengen, waarbij hij gevolgd wordt door de journalist.

De film wordt een roadmovie, waarbij de manager grote problemen heeft te overwinnen. Met een gammel busje, met daarop het lijk van de vrouw trekt hij door Roemenië, op zoek naar haar geboortedorp. In zijn trektocht vindt de manager zichzelf terug.

Riklis snijdt een gevoelige kwestie aan: de film roept de Israëliërs op om hun geluk niet in grond — de bezette gebieden — te zoeken, maar in de kwaliteit van de samenleving. Achter de tragikomedie schuilt de brandende kwestie van de Israëlische identiteit.

Wat voor land wil Israël zijn?

 

De 84 bezoekers gaven The Human Resources Manager gemiddeld 3.62.

 

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

De Poorterij is met kerst 2 weken gesloten (va 22.12.23 t/m 08.01.24).

We starten dinsdag 9 januari weer met een prachtige film.

winter

Fijne feestdagen en gelukkig 2024