Riklis heeft al een aantal kritische films gemaakt over de Israëlische maatschappij (The Syrian Bride en Lemon Tree). In zijn laatste film brengt hij opnieuw zijn boodschap op een tragikomische en absurde manier.

Een human resource manager van een broodfabriek heeft zijn dochter en vrouw van zich vervreemd en op het werk haalt hij ook niet het beste in de mens naar boven. Een Roemeense immigrante, een schoonmaakster op de fabriek, blijkt bij een aanslag om het leven te zijn gekomen. Op de fabriek werd ze niet gemist, maar een journalist stelt het gedrag van het bedrijf aan de kaak. De resource manager krijgt opdracht om de vrouw naar haar geboorteland terug te brengen, waarbij hij gevolgd wordt door de journalist.

De film wordt een roadmovie, waarbij de manager grote problemen heeft te overwinnen. Met een gammel busje, met daarop het lijk van de vrouw trekt hij door Roemenië, op zoek naar haar geboortedorp. In zijn trektocht vindt de manager zichzelf terug.

Riklis snijdt een gevoelige kwestie aan: de film roept de Israëliërs op om hun geluk niet in grond — de bezette gebieden — te zoeken, maar in de kwaliteit van de samenleving. Achter de tragikomedie schuilt de brandende kwestie van de Israëlische identiteit.

Wat voor land wil Israël zijn?

 

De 84 bezoekers gaven The Human Resources Manager gemiddeld 3.62.

 

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

LA CHIMERA WERD DOOR 69 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,81

25 juni 2024 

DE TERUGREIS

FILMKAARTJE KOPEN 

deterugreis poster

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

zomervakantie