Ozpetek slaagt er met zijn film, over homosexualiteit en Italiaanse levensstijl, op een humoristische wijze in om in evenwicht te blijven.

Tomasso is de jongste zoon uit een conservatieve Italiaanse familie die al lang belangrijk is in de pasta-industrie. Tomasso en zijn oudere broer moeten beiden komen werken in het familiebedrijf om dat over te nemen. Tomasso wil dat niet, hij wil gaan schrijven, en zal op het familiediner uitkomen voor zijn homosexualiteit om zo uit de gratie te raken. Tomasso’s oudere broer Antonio is hem echter voor.

De vader krijgt een hartaanval, de familie voelt zich te schande gemaakt en Antonio wordt in de ban gedaan. Tomasso is nu de gedoodverfde troonopvolger en durft niet meer uit de kast te komen. Zijn levensstijl verraadt, voor wie dat wil zien, zijn ware aard.

Mine Vaganti is een lichtvoetige film, goed voor de lachspieren en een ontspannen avond uit.

Bovendien krijgen we een inkijk in het Italiaanse leven met de vanzelfsprekende fraaie beelden.

 

De 109 bezoekers aan Mine Vaganti hadden een mooie avond gezien de score van 4.06.

 

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,8

6 juni 23

FALKON LAKE
falcon Lake poster

Bastien en Chloé brengen hun zomervakantie door met hun families in een huisje aan het meer in Quebec, waar een spook zou rondwaren. Ondanks het leeftijdsverschil vormen de twee tieners een speciale band. Voor Bastien, die er klaar voor is zijn ergste angsten te overwinnen om een plek in Chloé's hart te kunnen bemachtigen, wordt deze vakantie een turbulent doch centraal moment in zijn jonge leven.

FILMKAARTJE KOPEN 

13 juni 23

L'IMMENSITA
limmensita poster

Het gezin Borghetti verhuist naar een flat in het Rome van de jaren 70. De relaties binnen het gezin zijn gespannen. Clara en Felice zijn niet meer verliefd op elkaar, maar zijn niet in staat om hun eigen weg te bewandelen. Clara weet haar eenzaamheid op te vangen met behulp van haar drie kinderen. Adriana is daarvan de oudste. In haar nieuwe buurt uit zij zichzelf als een jongen. Door deze beslissing bereiken de gezinsrelaties een breekpunt.

20 juni 23

ALICE, DARLING
alicedarling poster

"Sometimes the hardest thing to see is the truth."

Alice zit reeds een tijdje in een relatie vooraleer het tot haar doordringt dat ze mishandeld wordt. Om aan deze gevaarlijke man te ontsnappen, tronen haar twee beste vriendinnen haar mee naar een afgelegen chalet. Haar partner weet hen echter te vinden en eist dat ze met hem vertrekt.

27 juni 23

LAST DANCE
lastdance poster

Germain wordt weduwnaar op 75-jarige leeftijd. De bedachtzame huismus krijgt nauwelijks de tijd om het verlies te verwerken als zijn familie zich overdadig bemoeit met zijn leven. De telefoon staat niet stil, de deur wordt platgelopen, maaltijden worden voor hem bereid en zijn agenda is al ingevuld voor de komende maanden. Zijn familie meent het goed, maar Germain heeft andere dingen aan zijn hoofd. Zoals hij ooit had beloofd aan zijn vrouw, neemt hij deel aan een voorstelling moderne dans.

 

ZOMERRECES.

zon2.jpg

Het nieuwe seizoen start op 8 september 2023.