Uxbal (Javier Bardem) is organisator van een clandestien handelsnetwerk, in Barcelona, van Afrikaanse handelaars. Bardem kreeg voor zijn rol, uitzonderlijk voor een niet Engelstalige film, een Oscarnominatie.

De geboren sjacheraar krijgt te horen dat hij hooguit nog twee maanden te leven heeft. Niet dat hij echt de kans krijgt om te berusten in zijn lot of in het reine te komen met zichzelf. Het tegenovergestelde gebeurt: hoe meer hij probeert zijn leven goed af te sluiten, hoe meer hij het kwade over zich afroept.

Zijn illegale handel stort als een kaartenhuis in elkaar. Zijn manisch-depressieve moeder weer toelaten in het leven van zijn kinderen blijkt ook een slecht idee. Bij ieder toiletbezoek wordt het Uxbal duidelijk dat de klok onverbiddelijk aan het aftikken is. Ook communiceert hij als bijverdienste met pasgestorvenen, op verzoek van nabestaanden.

BIUTIFUL laat de mens in een neerwaartse spiraal zien. Iñarritu toont mededogen met de falende mens. Niemand zoekt het kwaad opzettelijk op.

Lezers van de Volkskrant kozen de film tot beste van het jaar.

 

De 113 bezoekers van Biutiful zagen een prachtige film gezien de score van 4.27

 

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,8

6 juni 23

FALKON LAKE
falcon Lake poster

Bastien en Chloé brengen hun zomervakantie door met hun families in een huisje aan het meer in Quebec, waar een spook zou rondwaren. Ondanks het leeftijdsverschil vormen de twee tieners een speciale band. Voor Bastien, die er klaar voor is zijn ergste angsten te overwinnen om een plek in Chloé's hart te kunnen bemachtigen, wordt deze vakantie een turbulent doch centraal moment in zijn jonge leven.

FILMKAARTJE KOPEN 

13 juni 23

L'IMMENSITA
limmensita poster

Het gezin Borghetti verhuist naar een flat in het Rome van de jaren 70. De relaties binnen het gezin zijn gespannen. Clara en Felice zijn niet meer verliefd op elkaar, maar zijn niet in staat om hun eigen weg te bewandelen. Clara weet haar eenzaamheid op te vangen met behulp van haar drie kinderen. Adriana is daarvan de oudste. In haar nieuwe buurt uit zij zichzelf als een jongen. Door deze beslissing bereiken de gezinsrelaties een breekpunt.

20 juni 23

ALICE, DARLING
alicedarling poster

"Sometimes the hardest thing to see is the truth."

Alice zit reeds een tijdje in een relatie vooraleer het tot haar doordringt dat ze mishandeld wordt. Om aan deze gevaarlijke man te ontsnappen, tronen haar twee beste vriendinnen haar mee naar een afgelegen chalet. Haar partner weet hen echter te vinden en eist dat ze met hem vertrekt.

27 juni 23

LAST DANCE
lastdance poster

Germain wordt weduwnaar op 75-jarige leeftijd. De bedachtzame huismus krijgt nauwelijks de tijd om het verlies te verwerken als zijn familie zich overdadig bemoeit met zijn leven. De telefoon staat niet stil, de deur wordt platgelopen, maaltijden worden voor hem bereid en zijn agenda is al ingevuld voor de komende maanden. Zijn familie meent het goed, maar Germain heeft andere dingen aan zijn hoofd. Zoals hij ooit had beloofd aan zijn vrouw, neemt hij deel aan een voorstelling moderne dans.

 

ZOMERRECES.

zon2.jpg

Het nieuwe seizoen start op 8 september 2023.