Gebaseerd op zijn eigen jeugd in de negentiger jaren in Singapore vertelt debuterend regisseur Anthony Chen een schijnbaar simpel verhaal over een gebroken gezin en de heilzame invloed van een werkster.
Er heerst economische ellende in het Singapore van de jaren negentig, een snel toenemende werkloosheid, gebroken families en mensen die radeloos worden. Toch is de Filipijnse Teresa hierheen gekomen om geld te verdienen voor haar pasgeboren, thuis achtergelaten zoontje. Ze komt terecht in de nieuwbouwflat van Keng Teck Lims gezin, waar frictie ie tussen de echtelieden. Hij is stiekem werkloos, zijn hoogzwangere echtgenote Hwee Leng een gefrustreerde secretaresse, en hun 10-jarige verwende zoontje Jiale doet het erg slecht op school. Gedwee voegt Teresa zich naar de wensen van haar opdrachtgevers. Ze moet haar paspoort inleveren en slapen op een matrasje in  de kamer van Jiale. Poetsen, wassen, koken, oppassen op Jiale, Teresa doet alles zonder protest.
 
Met zijn afwisselend verstikkende, bitter-komische en aangrijpende regiedebuut brengt Chen een mooie hommage aan de volhardende heldin uit zijn jeugd. Ilo Ilo is een gaaf, rijk en ontroerend familieportret. Hij won in Cannes de Camera d'Or voor zijn film, de prijs voor het beste debuut.

 


 

De 54 bezoekers waardeerden de film met een gemiddelde van 3,34

 

3

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,8

6 juni 23

FALKON LAKE
falcon Lake poster

Bastien en Chloé brengen hun zomervakantie door met hun families in een huisje aan het meer in Quebec, waar een spook zou rondwaren. Ondanks het leeftijdsverschil vormen de twee tieners een speciale band. Voor Bastien, die er klaar voor is zijn ergste angsten te overwinnen om een plek in Chloé's hart te kunnen bemachtigen, wordt deze vakantie een turbulent doch centraal moment in zijn jonge leven.

FILMKAARTJE KOPEN 

13 juni 23

L'IMMENSITA
limmensita poster

Het gezin Borghetti verhuist naar een flat in het Rome van de jaren 70. De relaties binnen het gezin zijn gespannen. Clara en Felice zijn niet meer verliefd op elkaar, maar zijn niet in staat om hun eigen weg te bewandelen. Clara weet haar eenzaamheid op te vangen met behulp van haar drie kinderen. Adriana is daarvan de oudste. In haar nieuwe buurt uit zij zichzelf als een jongen. Door deze beslissing bereiken de gezinsrelaties een breekpunt.

20 juni 23

ALICE, DARLING
alicedarling poster

"Sometimes the hardest thing to see is the truth."

Alice zit reeds een tijdje in een relatie vooraleer het tot haar doordringt dat ze mishandeld wordt. Om aan deze gevaarlijke man te ontsnappen, tronen haar twee beste vriendinnen haar mee naar een afgelegen chalet. Haar partner weet hen echter te vinden en eist dat ze met hem vertrekt.

27 juni 23

LAST DANCE
lastdance poster

Germain wordt weduwnaar op 75-jarige leeftijd. De bedachtzame huismus krijgt nauwelijks de tijd om het verlies te verwerken als zijn familie zich overdadig bemoeit met zijn leven. De telefoon staat niet stil, de deur wordt platgelopen, maaltijden worden voor hem bereid en zijn agenda is al ingevuld voor de komende maanden. Zijn familie meent het goed, maar Germain heeft andere dingen aan zijn hoofd. Zoals hij ooit had beloofd aan zijn vrouw, neemt hij deel aan een voorstelling moderne dans.

 

ZOMERRECES.

zon2.jpg

Het nieuwe seizoen start op 8 september 2023.