Gebaseerd op zijn eigen jeugd in de negentiger jaren in Singapore vertelt debuterend regisseur Anthony Chen een schijnbaar simpel verhaal over een gebroken gezin en de heilzame invloed van een werkster.
Er heerst economische ellende in het Singapore van de jaren negentig, een snel toenemende werkloosheid, gebroken families en mensen die radeloos worden. Toch is de Filipijnse Teresa hierheen gekomen om geld te verdienen voor haar pasgeboren, thuis achtergelaten zoontje. Ze komt terecht in de nieuwbouwflat van Keng Teck Lims gezin, waar frictie ie tussen de echtelieden. Hij is stiekem werkloos, zijn hoogzwangere echtgenote Hwee Leng een gefrustreerde secretaresse, en hun 10-jarige verwende zoontje Jiale doet het erg slecht op school. Gedwee voegt Teresa zich naar de wensen van haar opdrachtgevers. Ze moet haar paspoort inleveren en slapen op een matrasje in  de kamer van Jiale. Poetsen, wassen, koken, oppassen op Jiale, Teresa doet alles zonder protest.
 
Met zijn afwisselend verstikkende, bitter-komische en aangrijpende regiedebuut brengt Chen een mooie hommage aan de volhardende heldin uit zijn jeugd. Ilo Ilo is een gaaf, rijk en ontroerend familieportret. Hij won in Cannes de Camera d'Or voor zijn film, de prijs voor het beste debuut.

 


 

De 54 bezoekers waardeerden de film met een gemiddelde van 3,34

 

3

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

DAS LEHRERZIMMER WERD DOOR 129 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,1

19 maart 2024 

MONSTER

monster poster

Als het gedrag van haar zoontje Minato verandert, houdt Saori zijn leraar Michitoshi
verantwoordelijk. Ze stormt de school binnen en eist onmiddellijk uitleg. Maar naarmate het verhaal
zich verder ontvouwt, komt de waarheid langzaam boven water.

leesmeer

FILMKAARTJE KOPEN 

26 maart 2024 

THE OLD OAK

theoldoak poster

"It's not where you're from, it's what you bring."

The Old Oak is de laatste kroeg en verzamelplaats binnen de ooit bloeiende mijnbouwgemeenschap. De laatste drie decennia waren niet mals voor de inwoners. Ook voor de cafébaas TJ Ballantyne zijn het moeilijke tijden. De situatie wordt nog zwaarder wanneer Syrische vluchtelingen onaangekondigd naar het dorp worden overgeplaatst.

leesmeer

2 april 2024 

LET OP: aanvang 19:30 uur

ABOUT DRY GRASSES

aboutdrygrasses poster1

Kunstleraar Samet werkt op een afgelegen plek in Anatolië in afwachting van overplaatsing naar Istanbul. Na een aantal onverwachte gebeurtenissen die hij zelf nauwelijks kan bevatten, verliest hij alle hoop om te ontsnappen aan zijn grimmige leven. Door de ontmoeting met de nieuwe docente Nuray weet hij zijn twijfels en angsten echter in een nieuw perspectief te plaatsen.

leesmeer

9 april 2024 

20.000 ESPECIES DE ABEJAS

20000 poster

De achtjarige Aitor heeft lang haar en kleedt zich liefst als een meisje. Met zijn Spaanse moeder, broer en zus reist hij in de zomer van hun woonplaats in Zuid-Frankrijk naar familie in een dorpje in Baskenland. Een oudtante, die imker is, leert hem van alles over bijen. Aitors moeder, die door haar moeder werd miskend in haar wens beeldend kunstenaar te zijn, worstelt nu met het accepteren van haar kind.

leesmeer

16 april 2024 

ONE LIFE

onelife poster

Het waargebeurde verhaal van bankier Sir Nicholas 'Nicky' Winton. Als hij in 1938 een pas geannexeerd Praag bezoekt en de toestand van de Joodse vluchtelingen ziet, besluit hij zich voor de zaak in te zetten. Omdat de Tweede Wereldoorlog nadert, wordt Nicky geconfronteerd met een race tegen de klok. Hoeveel mensen kan hij redden voordat het te laat is?

23 april 2024 

LOS COLONOS

loscolonos1 poster

Eind negentiende eeuw tieren de schapenhouders welig in Patagonië. De Britse soldaat Maclenan gaat met de Amerikaanse huurling Bill en de Chileen Segundo op pad om het land op te eisen dat door de staat aan José Menendez werd toegewezen. De aanvankelijk administratieve kwestie ontaardt in een gewelddadige jacht op het inheemse volk. Decennia later poogt Segundo met zichzelf in het reine te komen.

30 april 2024 

IO CAPITANO

iocapitano poster

De jongemannen Moussa en Seydou willen naar Europa reizen. Hiervoor moeten ze de woestijn in Dakar en de zee trotseren. Naast de gevaren van hun reis, legt het duo ook de menselijke ziel bloot.