Gebaseerd op zijn eigen jeugd in de negentiger jaren in Singapore vertelt debuterend regisseur Anthony Chen een schijnbaar simpel verhaal over een gebroken gezin en de heilzame invloed van een werkster.
Er heerst economische ellende in het Singapore van de jaren negentig, een snel toenemende werkloosheid, gebroken families en mensen die radeloos worden. Toch is de Filipijnse Teresa hierheen gekomen om geld te verdienen voor haar pasgeboren, thuis achtergelaten zoontje. Ze komt terecht in de nieuwbouwflat van Keng Teck Lims gezin, waar frictie ie tussen de echtelieden. Hij is stiekem werkloos, zijn hoogzwangere echtgenote Hwee Leng een gefrustreerde secretaresse, en hun 10-jarige verwende zoontje Jiale doet het erg slecht op school. Gedwee voegt Teresa zich naar de wensen van haar opdrachtgevers. Ze moet haar paspoort inleveren en slapen op een matrasje in  de kamer van Jiale. Poetsen, wassen, koken, oppassen op Jiale, Teresa doet alles zonder protest.
 
Met zijn afwisselend verstikkende, bitter-komische en aangrijpende regiedebuut brengt Chen een mooie hommage aan de volhardende heldin uit zijn jeugd. Ilo Ilo is een gaaf, rijk en ontroerend familieportret. Hij won in Cannes de Camera d'Or voor zijn film, de prijs voor het beste debuut.

 


 

De 54 bezoekers waardeerden de film met een gemiddelde van 3,34

 

3

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.