De Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda, weet onderkoeld, maar daardoor met des te meer impact, de emoties weer te geven, wanneer blijkt dat in een ziekenhuis twee kinderen zijn verwisseld.

Vier ouders krijgen van een ziekenhuis te horen dat hun twee zonen bij de geboorte, zes jaar geleden, verwisseld zijn. Ze staan voor een dilemma: wie beschouwen ze als hun echte zoon en moeten ze de jongetjes ruilen? De kinderen dreigen het slachtoffer te worden van het egoïsme van volwassenen, maar gelukkig hebben die hier niet altijd het hoogste woord.

Een van de vaders verzucht, dat dit alles verklaart, als hij hoort dat zijn zoon is verwisseld. Voelde hij altijd al dat zijn zoontje Keita anders is? De andere vader en de twee moeders hebben minder met de bloedband. Zij hebben door de jarenlange verzorging een liefdesrelatie opgebouwd met hun kinderen.

Kore-eda verbindt het dilemma van de ouders met de situatie na de Tweede Wereld-oorlog toen veel Japanse gezinnen weeskinderen moesten opvoeden. Wie beschouw je als je echte zoon? Die met dezelfde genen of degene die je hebt opgevoed? Een telkens terugkerend thema bij Kore-eda, wat is de band met onze naasten, waarom houden we van hen en niet van anderen?

 

 

 

 de 82 bezoekers aan "Like father like son" beoordeelden deze film met gemiddeld 4.18!
 
4
Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,8

6 juni 23

FALKON LAKE
falcon Lake poster

Bastien en Chloé brengen hun zomervakantie door met hun families in een huisje aan het meer in Quebec, waar een spook zou rondwaren. Ondanks het leeftijdsverschil vormen de twee tieners een speciale band. Voor Bastien, die er klaar voor is zijn ergste angsten te overwinnen om een plek in Chloé's hart te kunnen bemachtigen, wordt deze vakantie een turbulent doch centraal moment in zijn jonge leven.

FILMKAARTJE KOPEN 

13 juni 23

L'IMMENSITA
limmensita poster

Het gezin Borghetti verhuist naar een flat in het Rome van de jaren 70. De relaties binnen het gezin zijn gespannen. Clara en Felice zijn niet meer verliefd op elkaar, maar zijn niet in staat om hun eigen weg te bewandelen. Clara weet haar eenzaamheid op te vangen met behulp van haar drie kinderen. Adriana is daarvan de oudste. In haar nieuwe buurt uit zij zichzelf als een jongen. Door deze beslissing bereiken de gezinsrelaties een breekpunt.

20 juni 23

ALICE, DARLING
alicedarling poster

"Sometimes the hardest thing to see is the truth."

Alice zit reeds een tijdje in een relatie vooraleer het tot haar doordringt dat ze mishandeld wordt. Om aan deze gevaarlijke man te ontsnappen, tronen haar twee beste vriendinnen haar mee naar een afgelegen chalet. Haar partner weet hen echter te vinden en eist dat ze met hem vertrekt.

27 juni 23

LAST DANCE
lastdance poster

Germain wordt weduwnaar op 75-jarige leeftijd. De bedachtzame huismus krijgt nauwelijks de tijd om het verlies te verwerken als zijn familie zich overdadig bemoeit met zijn leven. De telefoon staat niet stil, de deur wordt platgelopen, maaltijden worden voor hem bereid en zijn agenda is al ingevuld voor de komende maanden. Zijn familie meent het goed, maar Germain heeft andere dingen aan zijn hoofd. Zoals hij ooit had beloofd aan zijn vrouw, neemt hij deel aan een voorstelling moderne dans.

 

ZOMERRECES.

zon2.jpg

Het nieuwe seizoen start op 5 september 2023.