Inside Llewyn Davis, de nieuwe film van de gebroeders Coen, gaat over Bob Dylans fictieve collega Llewyn Davis. De Coen-broers nemen de Amerikaanse folk-scene, met name gesitueerd in hartje Manhattan Greenwich Village, van de jaren zestig onder handen.

Een week uit het leven van de eigenzinnige folkzanger Llewyn Davis, die in het New York van 1961 wanhopig op zoek is naar een publiek. En naar een slaapplaats.

Een rode kater wekt folkzanger Llewyn Davis door op zijn borstkas te springen. Llewyn staat op en struint wat rond. Als hij vertrekt schiet het beest de voordeur uit en blijkt het niet Llewin’s huis te zijn. Hij kan niet terug naar binnen, dus daar gaat hij in zijn beige ribfluwelen jasje. Met zijn gitaar en de kat gaat hij op zoek naar publiek en erkenning.

Llewyn Davis is misschien wel even getalenteerd als Bob Dylan, maar niet op het juiste moment op de juiste plaats. Bovendien is Davis wars van het doen van concessies. De scheidslijn tussen loser en gevierde ster blijkt klein te zijn.

Inside Llewyn Davis was winnaar van de Grand Prix in Cannes. Het is een film over geluk, timing en het noodlot. Joel en Ethan Coen hebben een ingetogen in pasteltinten geschoten film gemaakt die goed het tijdsbeeld, van de opkomende folkmuziek, weergeeft.

 

De 97 bezoekers gaven Inside Llewyn Davis van de Gebr. Coen gemiddeld 3.93
 
4
 
Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,8

6 juni 23

FALKON LAKE
falcon Lake poster

Bastien en Chloé brengen hun zomervakantie door met hun families in een huisje aan het meer in Quebec, waar een spook zou rondwaren. Ondanks het leeftijdsverschil vormen de twee tieners een speciale band. Voor Bastien, die er klaar voor is zijn ergste angsten te overwinnen om een plek in Chloé's hart te kunnen bemachtigen, wordt deze vakantie een turbulent doch centraal moment in zijn jonge leven.

FILMKAARTJE KOPEN 

13 juni 23

L'IMMENSITA
limmensita poster

Het gezin Borghetti verhuist naar een flat in het Rome van de jaren 70. De relaties binnen het gezin zijn gespannen. Clara en Felice zijn niet meer verliefd op elkaar, maar zijn niet in staat om hun eigen weg te bewandelen. Clara weet haar eenzaamheid op te vangen met behulp van haar drie kinderen. Adriana is daarvan de oudste. In haar nieuwe buurt uit zij zichzelf als een jongen. Door deze beslissing bereiken de gezinsrelaties een breekpunt.

20 juni 23

ALICE, DARLING
alicedarling poster

"Sometimes the hardest thing to see is the truth."

Alice zit reeds een tijdje in een relatie vooraleer het tot haar doordringt dat ze mishandeld wordt. Om aan deze gevaarlijke man te ontsnappen, tronen haar twee beste vriendinnen haar mee naar een afgelegen chalet. Haar partner weet hen echter te vinden en eist dat ze met hem vertrekt.

27 juni 23

LAST DANCE
lastdance poster

Germain wordt weduwnaar op 75-jarige leeftijd. De bedachtzame huismus krijgt nauwelijks de tijd om het verlies te verwerken als zijn familie zich overdadig bemoeit met zijn leven. De telefoon staat niet stil, de deur wordt platgelopen, maaltijden worden voor hem bereid en zijn agenda is al ingevuld voor de komende maanden. Zijn familie meent het goed, maar Germain heeft andere dingen aan zijn hoofd. Zoals hij ooit had beloofd aan zijn vrouw, neemt hij deel aan een voorstelling moderne dans.

 

ZOMERRECES.

zon2.jpg

Het nieuwe seizoen start op 8 september 2023.