Wes Anderson heeft zoals inmiddels zijn handelsmerk is geworden een fantastische bitterzoete komedie gemaakt. Fantastisch in de zin van volop fantasie, maar wel met autobiografische kenmerken uit zijn jeugd zomer 1965.

 

Sam is het altijd gepeste jongetje dat meegaat op scoutingkamp op het denkbeeldige eiland New Penzance. Daar is ook de puberende Suzy die van huis wegloopt, omdat ze ziet dat haar ouders haar willen opvoeden volgens het boekje Coping with the Very Troubled Child, dat ze per ongeluk heeft gevonden. Sam en Suzy proberen samen de steeds grotere groep achtervolgers, bestaande uit goedwillende hulpverleners te ontlopen. Tussen hen groeit een bijzonder vormgegeven jeugdige liefde op.

 

Moonrise Kingdom is een feest voor het oog en het oor, boeiend van begin tot eind. Het loont zelfs de moeite om de aftiteling compleet uit te zitten.

 


De 87 bezoekers gaven Moonrise Kingdom gemiddeld 3.47
 
3,5
Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

20.000 ESPECIES DE ABEJAS WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,4

16 april 2024 

ONE LIFE

onelife poster

Het waargebeurde verhaal van bankier Sir Nicholas 'Nicky' Winton. Als hij in 1938 een pas geannexeerd Praag bezoekt en de toestand van de Joodse vluchtelingen ziet, besluit hij zich voor de zaak in te zetten. Omdat de Tweede Wereldoorlog nadert, wordt Nicky geconfronteerd met een race tegen de klok. Hoeveel mensen kan hij redden voordat het te laat is?

leesmeer

FILMKAARTJE KOPEN 

23 april 2024 

LOS COLONOS

loscolonos1 poster

Eind negentiende eeuw tieren de schapenhouders welig in Patagonië. De Britse soldaat Maclenan gaat met de Amerikaanse huurling Bill en de Chileen Segundo op pad om het land op te eisen dat door de staat aan José Menendez werd toegewezen. De aanvankelijk administratieve kwestie ontaardt in een gewelddadige jacht op het inheemse volk. Decennia later poogt Segundo met zichzelf in het reine te komen.

leesmeer

30 april 2024 

IO CAPITANO

iocapitano poster

De jongemannen Moussa en Seydou willen naar Europa reizen. Hiervoor moeten ze de woestijn in Dakar en de zee trotseren. Naast de gevaren van hun reis, legt het duo ook de menselijke ziel bloot.

leesmeer