Met negen onderscheidingen was het gevangenisepos Un prophète de grote winnaar bij de uitreiking van de Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen. Un prophète van regisseur Jacques Audiard werd onder meer uitverkoren tot beste Franse film.

Un prophète is een grimmig drama over de carrière van een jonge Arabier in een Franse gevangenis. Malik, een slimme, maar naïeve analfabeet die in het begin alles verbijsterd over zich laat komen, is in zijn hart misschien geen slechte jongen, maar dat maakt in de gevangenis niets uit. Het is meedoen of ten onder gaan. Malik besluit mee te doen, ook al betekent het dat hij zich moet inlikken bij een van de oudere bendeleiders en dat hij zich bij wijze van toelatingsexamen op gruwelijke wijze van zijn laatste morele houvast moet ontdoen. Een scène die de kijker nog lang zal heugen. Wat begint als een doorsnee gevangenisdrama met pittige staaltjes racisme, corruptie en strijd om de macht, groeit langzaam uit tot een verontrustende metafoor over een wereld waarin het houvast van moraal en andere structuur ontbreekt.

Niet alleen de regisseur werd op diverse filmfestivals gelauwerd, maar ook Tahar Rahim kreeg een César voor zijn rol. Ook Niels Arestrup speelt zijn rol als oudere bendeleider zeer overtuigend.

 

 

4,5

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

De Poorterij is met kerst 2 weken gesloten (va 22.12.23 t/m 08.01.24).

We starten dinsdag 9 januari weer met een prachtige film.

winter

Fijne feestdagen en gelukkig 2024