Regie: Julian Pölsler
Met: Martina Gedeck, Wolfgang M. Bauer, Ulrike Beimpold

 

De roman Die Wand (1963) van de Oostenrijkse schrijfster Marlen Haushofer (1920-  1970) is een genadeloos eerlijk, prachtig geschreven verslag over eenzaamheid. Julian Pölsler verfilmde het onverfilmbaar geachte boek. De hoofdpersoon uit Die Wand, die naamloos blijft, is een vrouw van ergens in de veertig, weduwe, moeder van twee nagenoeg volwassen dochters. Ze gaat op bezoek bij vrienden, een stel dat een jachthuis in een Oostenrijks bergdal bezit. De man en vrouw gaan ’s avonds nog even naar het dorp, hun gast blijft bij de hond des huizes: Luchs (lynx). Wanneer ze ’s ochtends wakker wordt is alles anders: eenonzichtbare, ondoordringbare, onbegrijpelijke en onverklaarbare wand scheidt haar van de rest van de wereld, daarbuiten lijkt elk menselijk en dierlijk leven te zijn opgehouden. Pölsler filmde de Oostenrijkse Alpen gedurende alle seizoenen. De natuur is daardoor de derde hoofdpersoon geworden. We zien de bergen in al hun imposante verschijningsvormen, die het eenzame drama extra accentueren.

 
de 57 bezoekers gaven "Die Wand" gemiddeld 3.69
Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,8

6 juni 23

FALKON LAKE
falcon Lake poster

Bastien en Chloé brengen hun zomervakantie door met hun families in een huisje aan het meer in Quebec, waar een spook zou rondwaren. Ondanks het leeftijdsverschil vormen de twee tieners een speciale band. Voor Bastien, die er klaar voor is zijn ergste angsten te overwinnen om een plek in Chloé's hart te kunnen bemachtigen, wordt deze vakantie een turbulent doch centraal moment in zijn jonge leven.

FILMKAARTJE KOPEN 

13 juni 23

L'IMMENSITA
limmensita poster

Het gezin Borghetti verhuist naar een flat in het Rome van de jaren 70. De relaties binnen het gezin zijn gespannen. Clara en Felice zijn niet meer verliefd op elkaar, maar zijn niet in staat om hun eigen weg te bewandelen. Clara weet haar eenzaamheid op te vangen met behulp van haar drie kinderen. Adriana is daarvan de oudste. In haar nieuwe buurt uit zij zichzelf als een jongen. Door deze beslissing bereiken de gezinsrelaties een breekpunt.

20 juni 23

ALICE, DARLING
alicedarling poster

"Sometimes the hardest thing to see is the truth."

Alice zit reeds een tijdje in een relatie vooraleer het tot haar doordringt dat ze mishandeld wordt. Om aan deze gevaarlijke man te ontsnappen, tronen haar twee beste vriendinnen haar mee naar een afgelegen chalet. Haar partner weet hen echter te vinden en eist dat ze met hem vertrekt.

27 juni 23

LAST DANCE
lastdance poster

Germain wordt weduwnaar op 75-jarige leeftijd. De bedachtzame huismus krijgt nauwelijks de tijd om het verlies te verwerken als zijn familie zich overdadig bemoeit met zijn leven. De telefoon staat niet stil, de deur wordt platgelopen, maaltijden worden voor hem bereid en zijn agenda is al ingevuld voor de komende maanden. Zijn familie meent het goed, maar Germain heeft andere dingen aan zijn hoofd. Zoals hij ooit had beloofd aan zijn vrouw, neemt hij deel aan een voorstelling moderne dans.

 

ZOMERRECES.

zon2.jpg

Het nieuwe seizoen start op 5 september 2023.