Regie: Julian Pölsler
Met: Martina Gedeck, Wolfgang M. Bauer, Ulrike Beimpold

 

De roman Die Wand (1963) van de Oostenrijkse schrijfster Marlen Haushofer (1920-  1970) is een genadeloos eerlijk, prachtig geschreven verslag over eenzaamheid. Julian Pölsler verfilmde het onverfilmbaar geachte boek. De hoofdpersoon uit Die Wand, die naamloos blijft, is een vrouw van ergens in de veertig, weduwe, moeder van twee nagenoeg volwassen dochters. Ze gaat op bezoek bij vrienden, een stel dat een jachthuis in een Oostenrijks bergdal bezit. De man en vrouw gaan ’s avonds nog even naar het dorp, hun gast blijft bij de hond des huizes: Luchs (lynx). Wanneer ze ’s ochtends wakker wordt is alles anders: eenonzichtbare, ondoordringbare, onbegrijpelijke en onverklaarbare wand scheidt haar van de rest van de wereld, daarbuiten lijkt elk menselijk en dierlijk leven te zijn opgehouden. Pölsler filmde de Oostenrijkse Alpen gedurende alle seizoenen. De natuur is daardoor de derde hoofdpersoon geworden. We zien de bergen in al hun imposante verschijningsvormen, die het eenzame drama extra accentueren.

 
de 57 bezoekers gaven "Die Wand" gemiddeld 3.69
Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

BLACKBIRD BLACKBIRD BLACKBERRY WERD DOOR 74 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,83

18 juni 2024 

LA CHIMERA

FILMKAARTJE KOPEN 

lachimera poster

Iedereen heeft zijn eigen Chimera, iets dat je probeert te bereiken maar nooit kan vinden. De grafrovers van de Tombaroli bende jagen op gemakkelijke rijkdom door Etruskische relikwieën te stelen. Arthur sluit zich bij ze aan en probeert zo de leegte op te vullen die hij voelt sinds hij zijn grote liefde Beniamina verloor. In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de doden, tussen bossen en steden, tussen feesten en eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera volledig met elkaar verweven.

25 juni 2024 

DE TERUGREIS

deterugreis poster

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

zomervakantie