Regie: Julian Pölsler
Met: Martina Gedeck, Wolfgang M. Bauer, Ulrike Beimpold

 

De roman Die Wand (1963) van de Oostenrijkse schrijfster Marlen Haushofer (1920-  1970) is een genadeloos eerlijk, prachtig geschreven verslag over eenzaamheid. Julian Pölsler verfilmde het onverfilmbaar geachte boek. De hoofdpersoon uit Die Wand, die naamloos blijft, is een vrouw van ergens in de veertig, weduwe, moeder van twee nagenoeg volwassen dochters. Ze gaat op bezoek bij vrienden, een stel dat een jachthuis in een Oostenrijks bergdal bezit. De man en vrouw gaan ’s avonds nog even naar het dorp, hun gast blijft bij de hond des huizes: Luchs (lynx). Wanneer ze ’s ochtends wakker wordt is alles anders: eenonzichtbare, ondoordringbare, onbegrijpelijke en onverklaarbare wand scheidt haar van de rest van de wereld, daarbuiten lijkt elk menselijk en dierlijk leven te zijn opgehouden. Pölsler filmde de Oostenrijkse Alpen gedurende alle seizoenen. De natuur is daardoor de derde hoofdpersoon geworden. We zien de bergen in al hun imposante verschijningsvormen, die het eenzame drama extra accentueren.

 
de 57 bezoekers gaven "Die Wand" gemiddeld 3.69
Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

De Poorterij is met kerst 2 weken gesloten (va 22.12.23 t/m 08.01.24).

We starten dinsdag 9 januari weer met een prachtige film.

winter

Fijne feestdagen en gelukkig 2024